Urmariti scurtmetrajul lui Park Chan-wook "Life Is But a Dream"

Urmariti scurtmetrajul lui Park Chan-wook „Life Is But a Dream”, filmat pe un iPhone

Desi asteptarea este semnificativa pentru urmatoarele proiecte ale lui Park Chan-wook – Decizia de a parasi si The Sympathizer, aclamatul regizor si cineast a lansat un nou proiect pentru a tine pe loc fanii intre timp. Facand echipa cu Apple pentru cel mai recent proiect al sau, iconicul regizor sud-coreean a lansat Life Is But A Dream (Viata nu este decat un vis) – un scurtmetraj care a fost filmat in intregime cu un iPhone 13 Pro.

in ultimii ani, cinematografia sud-coreeana a ajuns in prim-planul divertismentului cu intrigi convingatoare, personaje enigmatice si povestiri indraznete. Ca atare, nu este surprinzator sa vedem un cineast sud-coreean in fruntea unei tendinte emergente. Viata nu este decat un vis se alatura Tangerine, Unsane, Searching For SuperMan, si multe altele, in promovarea unei forme noi si democratizate de filmare, in care proiecte intregi sunt filmate pe smartphone-uri. Este interesant faptul ca acesta nu este primul film al lui Park filmat cu un iPhone; regizorul a folosit in special un iPhone pentru a crea scurtmetrajul sau premiat, Night Fishing. De asemenea, el recunoaste ca acest film l-a motivat sa realizeze mai multe scurtmetraje.

Detalii despre complot, prin intermediul IndieWire, dezvaluie Viata nu este decat un vis sa fie o iesire indrazneata supranaturala care imbratiseaza mai multe genuri, refuzand sa se limiteze. Scurtmetrajul urmareste un antreprenor de pompe funebre care trezeste o fantoma atunci cand incearca sa fure un sicriu. Fantoma trezita se imprieteneste apoi cu fantoma razboinicului pe care antreprenorul de pompe funebre incerca sa il ingroape. Scurtmetrajul are o distributie impresionanta: Yoo Hai-jin, in rolul antreprenorului de pompe funebre, iar Park Jeong-min si Kim Ok-vin in rolul fantomei trezite si, respectiv, al fantomei razboinicului. Filmul este un film multigen, in egala masura muzical, de arte martiale si de dragoste, si foloseste o naratiune muzicala traditionala coreeana cunoscuta sub numele de Pansori si un format traditional coreean de joaca in aer liber – Madanggeuk – pentru a-si spune povestea.

Vorbind despre procesul de realizare Viata nu este decat un vis, cineastul – care este recunoscut la nivel international pentru ca a regizat filmul aclamat de critica Oldboy – a dezvaluit in cadrul unei conferinte de presa ca apreciaza flexibilitatea, accesibilitatea si libertatea pe care le ofera realizarea de scurtmetraje, declarand: „Nu este usor sa te scufunzi mai adanc in experimente de gen intr-un lungmetraj, deoarece costa foarte multi bani si exista multa presiune. Cand fac scurtmetraje, am libertate de creatie.”

Park s-a reintalnit cu directorul de imagine Kim Woo-hyung, cu care a lucrat la The Little Drummer Girl pentru a aduce Viata nu este decat un vis sa fie dus la bun sfarsit. Cei doi au folosit modul cinematic al iPhone 13 Pro, macro video, modul de noapte, stabilizarea optica a imaginii si camera ultra-wide pentru a crea acest scurtmetraj uimitor din punct de vedere vizual si estetic. „Am reusit sa cream cadre si stari de spirit cinematografice, la fel ca in filme, atunci cand se folosesc echipamente de filmare traditionale”, a explicat directorul de imagine.

Park are in pregatire doua proiecte foarte asteptate – Decizia de a pleca care urmareste un detectiv care se indragosteste de o vaduva misterioasa care este, de asemenea, principalul suspect in ancheta sa de crima in curs, si The Sympathizer – un viitor serial HBO de la A24, care l-a inclus pe Robert Downey Jr. in distributie si ca producator executiv. Pana cand aceste proiecte ajung pe ecranele noastre, fanii pot urmari cel mai recent proiect al lui Park Viata nu este decat un vis mai jos:

Daca ti-a placut „Squid Game”, „Sweet Home” ar trebui sa fie urmatorul serial de thriller sud-coreean pe care sa il urmaresti pe Netflix

Thriller-urile sud-coreene si Netflix se potrivesc de minune.

Similar Posts