Trecutul lui Gal Gadot in IDF face ca "Moartea pe Nil" sa fie interzis in strainatate

Trecutul lui Gal Gadot in IDF face ca „Moartea pe Nil” sa fie interzis in strainatate

Trecutul controversat al lui Gal Gadot ca soldat al IDF (Israel Defence Force) s-ar putea sa se fi intors sa o bantuie din nou. Pe Wonder Woman starul este in prim-plan in noua adaptare a lui Agatha Christie Moarte pe Nil, care se lanseaza in acest weekend in intreaga lume. Conform Deadline, Kuweit si Liban nu vor proiecta filmul.

Merita mentionat faptul ca Deadline relateaza o stire a tabloidului britanic islamofob notoriu The Daily Mail, care citeaza ca sursa ziarul Al-Qabas din Kuweit (desi nu face un link catre aceasta stire). Tabloidul sustine ca protestele de pe retelele de socializare au dus la interzicerea filmului de catre guvernul kuweitian, citand un oficial care spune ca, din motive etice, refuza sa difuze proiectia unui film care are in prim plan un actor care a participat la ocuparea Palestinei.

Gadot a mai starnit controverse pe tema conflictului dintre Israel si Palestina in mai 2021, cand a fost nevoita sa dezactiveze comentariile la o postare pe retelele de socializare pe care multi au criticat-o ca fiind o albire a atacurilor FDI in Fasia Gaza.

Am cautat pe site-ul Al-Qabas si nu am gasit nicio referire la o referire la un oficial Moarte pe Nil (sau pe retelele lor de socializare) si nici nu gasesc vreun post libanez care sa raporteze o interdictie interna, asa ca poate ca trebuie sa luati aceasta poveste cu un strop de sare, avand in vedere originile sale. Poate ca este demn de remarcat si faptul ca lantul libanez de cinematografe Grand Cinemas inca mai are Death on the Nile in sectiunea „in curand”.

Cu toate acestea, Libanul a refuzat sa ecranizeze ambele filme ale lui Gadot. Wonder Woman din acelasi motiv, asa ca este cu siguranta plauzibil ca aceasta poveste sa fie adevarata. Chiar si asa, atunci cand The Daily Mail (care a fost interzis ca sursa de incredere de catre Wikipedia) raporteaza ceva, este o buna regula de baza sa obtineti o verificare de fier vechi inainte de a o raporta ca fiind un fapt.

in ciuda acestei controverse, Moarte pe Nil va avea premiera in majoritatea tarilor din Orientul Mijlociu in acest weekend.

Similar Posts