Trailerul Phoenix Rising dezvaluie data de lansare a documentarului HBO al lui Evan Rachel Wood

Trailerul Phoenix Rising dezvaluie data de lansare a documentarului HBO al lui Evan Rachel Wood

HBO a lansat trailerul emotionant pentru viitorul documentar Phoenix Rising. Regizat de Amy Berg, documentarul in doua parti o urmareste pe actrita si activista Evan Rachel Wood in timp ce isi cerceteaza trecutul de supravietuitoare a violentei domestice si misiunea ei actuala de a-si ajuta colegele victime in lupta lor pentru dreptate. „Ce este acest sentiment?” afirma Wood in trailer: „Este sentimentul de a fi crezut”.

Phoenix Rising isi ia titlul de la legislatia The Phoenix Act, la care Wood a fost coautor si pentru care a facut lobby cu succes. Legea ridica termenul de prescriptie din California in ceea ce priveste violenta domestica de la trei la cinci ani. Legea a fost elaborata pentru a acorda victimelor mai mult timp pentru a-si confrunta agresorii, o actiune care, potrivit statisticilor, dureaza adesea intre sapte si zece ani din cauza traumei si a fricii. Trailerul se concentreaza pe Wood, al carei caz nu a putut fi dus in instanta din cauza statutului, care gaseste alinare in grupurile de sprijin si care isi gaseste curajul de a-si spune povestea.

Debutand initial la Sundance 2022, documentarul laudat de critici foloseste imagini de arhiva, videoclipuri intime de acasa si marturii ale lui Wood si ale colegilor ei supravietuitori. Wood a devenit celebra in anii 1990 si la inceputul anilor 200, aparand in seriale de televiziune American Gothic si Once and Again. Wood a fost aclamata de critici si a fost nominalizata la Globul de Aur pentru filmul din 2003. Treisprezece. Ea va continua sa primeasca mai multe premii si nominalizari, in special pentru rolul Dolores Abernathy din Westworld pentru care a castigat un premiu Critics’ Choice Award in 2016. De asemenea, a dat voce reginei Iduna in filmul de animatie Disney Frozen II.

„Trebuie sa ne asiguram ca acest lucru nu se va intampla nimanui altcuiva.” proclama Wood peste un cadru in care apare pregatindu-si legislatia. Afisul proiectului o infatiseaza pe Wood, care sta in picioare, inalta si increzatoare, cu un slogan puternic: „Cand legile nu te protejeaza, schimba-le.” O afirmatie care alimenteaza in mod clar pasiunea echipei, a grupului de sprijin si a lui Wood.

in sprijinul muncii lui Wood si Berg, HBO colaboreaza cu organizatia non-profit RAINN, pentru a oferi resurse victimelor si pentru a imputernici publicul sa conduca schimbarea. Puteti verifica mai multe despre aceste eforturi aici.

Prima parte a Phoenix Rising debuteaza marti, 15 martie, la ora 21:00 ET/PT, iar partea a doua va avea premiera a doua zi, pe 16 martie, la aceeasi ora. Ambele parti vor debuta si pe HBO Max tot pe 15 martie. Puteti viziona trailerul care exploreaza lupta lui Wood pentru dreptate mai jos:

Cele mai asteptate 10 filme pe care le puteti viziona virtual la Sundance 2022 si cum sa le urmariti

De la debuturi regizorale fascinante pana la reveniri anticipate ale unor autori aclamati de pretutindeni, acest Sundance are multe motive de entuziasm.

Similar Posts