Trailerul Nope dezvaluie in sfarsit despre ce este vorba in ultima viziune terifianta a lui Jordan Peeles

Trailerul Nope dezvaluie in sfarsit despre ce este vorba in ultima viziune terifianta a lui Jordan Peeles, si sunt de acord cu el

Putini regizori din istorie au avut un impact asupra unui gen atat de rapid si de substantial cum a influentat Jordan Peele cinematografia horror. El a realizat o schimbare radicala cu Get Out, debutul sau regizoral, si in niciun caz nu a suferit o cadere de gradul doi cu filmul din 2019 Us. Fireste, cinefilii din intreaga lume saliveaza acum cu nerabdare in legatura cu urmatorul film al lui Peele, Nope, iar noi am ajuns in sfarsit sa fim obsedati de prima noastra privire substantiala asupra a ceea ce ne asteapta, iar aceasta necesita mai intai sa privim spre cer, pentru ca apoi sa fie urmata de tipete de groaza si apoi sa se repete. Iubesc astfel de tipare.

in luna iulie a anului trecut am aflat pentru prima data despre Nope, anuntul dezvaluind simultan titlul, distributia si posterul, dar abia acum ni s-a oferit o privire reala asupra noului film datorita trailerului de mai sus, care va debuta in parte pentru peste 90 de milioane de oameni in timpul Super Bowl LVI. Ceea ce inseamna ca 90+ milioane de oameni se vor afla in diferite stadii de a se scarpina in cap de curiozitate in timpul celor doua minute de avanpremiera, care pare sa confirme ca urmatoarea mare capodopera horror a lui Jordan Peele va fi mai degraba un film cu creaturi simple, cu extraterestrii ca presupusa creatura majoritara care va inspira probabil cea mai proasta experienta din toate timpurile pentru personajele interpretate de Keke Palmer (a carei distributie pentru film a fost dezvaluita cu aproape un an in urma), Daniel Kaluuya si Steven Yeun, printre altii.

Iar eu spun extraterestrii, dar cred ca ma refer la orice entitate care se asteapta sa calatoreasca intr-un dirijabil masiv care are cumva o coada uriasa de zmeu atarnand de ea. Acest detaliu plin de culoare adauga cai de speculatii care cer sa fie explorate, dar asta va trebui sa fie pastrat pentru mai tarziu. Amenintarea provenita din imaginatia sau desenul unui copil este cel mai devreme pariul meu de stanga.

Este o idee interesanta si social on-brand pentru Jordan Peele de a avea, in esenta, conceptul adesea subutilizat al cowboy-ilor de culoare care se confrunta cu amenintari „extraterestre”, subvertand configuratia traditionala a westernului. Chiar daca nu este ideea principala a filmului in ansamblu, faptul ca poate fi desprinsa doar din trailer spune ceva. Ceea ce reprezinta doar unul dintre multele motive pentru care sunt si mai incantat sa vad cum Nope va rasturna si mai mult alte asteptari bazate pe gen. Daca filmul centrat pe extraterestri Signs poate ramane unul dintre succesele de durata ale lui M. Night Shyamalan, aceasta ar putea fi o marca culturala si mai mare pentru Peele.

in plus, chiar daca vedem un fel de OZN in aer, acolo unde toata lumea se uita, personajul lui Kaluuya intreaba daca exista un cuvant pentru un „miracol rau”, ceea ce cel putin deschide usa pentru ca ceva mai religios sa intre in scena. Imaginea cu el calare pe cal incercand sa traga fundul departe de umbra amenintatoare si masiva de deasupra este o situatie privilegiata in care o putere superioara trebuie sa apara aproape neaparat.

in mod similar, acel cadru final in care personajul lui Keke Palmer tipa in timp ce este trasa spre cer de forte nevazute – dincolo de a fi, de asemenea, genul de lucru care ar putea fi rezultatul fie al extraterestrilor, fie al ingerilor si demonilor – este, de asemenea, o soarta care are nevoie de interventie divina. Nu ca nu m-as astepta ca oricare si toate personajele interpretate de Palmer sa supravietuiasca unui astfel de conflict dur, din moment ce ea este o sefa.

in orice caz, Jordan Peele si Universal Pictures cu siguranta nu ar fi pus momentele de mai sus in trailer daca cele doua personaje principale ar fi murit imediat dupa, nu? NU-I AsA?

(Credit imagine: Universal Pictures)

in rolurile principale ii mai apar Barbie Ferreira, Brandon Perea si Michael Wincott, Nope va pluti deasupra cinematografelor de pretutindeni pe 22 iulie, iar noi nu putem decat sa ne imaginam ce fel de merchandising va iesi de pe urma acelor tipi gonflabili cu brate fluturande. Descoperiti ce altceva se indreapta spre cinematografe si servicii de streaming prin intermediul calendarului nostru de lansare a filmelor din 2022, dar daca sunteti interesati exclusiv de lucrurile infricosatoare care urmeaza sa apara, mergeti la ghidul nostru „Filme de groaza viitoare”. Iar daca marca de infiorare a lui Jordan Peele este mai degraba pe placul tau, consulta o trecere in revista a celor mai bune filme de groaza cu personaje de culoare disponibile pentru streaming.

Similar Posts