'The Batman' reevalueaza justitia justitiara a eroului

‘The Batman’ reevalueaza justitia justitiara a eroului, spune Matt Reeves

The Batman nu va avea o abordare in alb si negru a tratamentului traditional al Cavalerului Negru „eu impotriva lor” fata de criminali, spune, regizorul Matt Reeves. intr-un nou interviu triplu intre regizor si starurile Robert Pattinson si Zoe Kravitz cu Entertainment Weekly, Reeves a dezvaluit ca fanii care se asteapta la figura familiara „Eu sunt razbunarea” din interpretarile anterioare ale personajului de peste 80 de ani.

„Am simtit ca era important sa examinez aceasta idee ca el este o emblema a razbunarii. Este aceasta cu adevarat abordarea corecta a tuturor acestor lucruri?”. a declarat Reeves pentru EW. „[Am vrut] ca filmul sa te duca intr-o calatorie in care sa incepi sa ai un punct de vedere despre ceea ce face el si apoi sa fie contestat in asa fel incat sa stii ca pana la sfarsit va avea loc o trezire si el insusi va trebui sa treaca prin niste schimbari.”

Interpretarea lui Reeves l-ar diferentia pe Batman-ul lui Pattinson de toti ceilalti care au venit inaintea lui. Desi Christian Bale, George Clooney si Michael Keaton pot fi usor delimitati prin stilul de interpretare, tonul si, bineinteles, costumul, toti cei diferiti Batman au fost asemanatori in ceea ce priveste pastrarea uneia dintre motivatiile principale ale personajului. si anume, fiecare Batman vrea sa pedepseasca lumea interlopa din Gotham City ca rasplata pentru moartea violenta a parintilor sai. Daca Batman-ul lui Reeves se dovedeste a avea intr-adevar unele dileme morale in ceea ce priveste crima si pedeapsa, acesta ar putea fi un element semnificativ care ar diferentia aceasta versiune a personajului de predecesorii sai ca niciodata pana acum.

Kravitz si Pattinson au dezvaluit ca relatia lui Batman cu Catwoman va fi un factor important in reevaluarea de catre Bruce Wayne a viziunilor sale anterioare. „Au o legatura destul de puternica destul de repede si cred ca amandoi incearca sa ignore asta”, a spus Kravitz. „Amandoi sunt foarte surprinsi de faptul ca simt o legatura cu cineva, pentru ca asta este destul de rar pentru ei. ii scoate pe amandoi din zona de confort”.

„Au o conexiune destul de puternica destul de repede si cred ca amandoi incearca sa ignore asta. Amandoi sunt foarte surprinsi de faptul ca simt o conexiune cu cineva, pentru ca este destul de rar pentru ei. ii scoate pe amandoi din zona de confort.”

Pattinson a mai adaugat ca intalnirea cu Selina Kyle a lui Kravitz ofera o schimbare de viziune asupra lumii pentru miliardarul care lupta impotriva crimei. „Bruce l-a creat pe Batman in aceasta viziune foarte binara asupra lumii, in care [crede] ca exista baieti rai si exista victime. Apare Selina, iar el ii spune: ‘Ei bine, tu esti o hoata. Esti practic la fel ca Pinguinul’, si totusi… este ceva in ea pe care il recunosc. Se opune judecatii lui pripite.”

Pe baza comentariilor trioului, se poate spune cu siguranta ca Batman‘s central figure va fi mai interiorizat decat orice alta iteratie a personajului de pana acum. Desi Reeves a mentionat mai multe surse de inspiratie vizitate frecvent, el a adus in discutie si opera ceva mai obscura a lui Darwyn Cooke, Batman: Ego, spunand: „Ego intra cu adevarat in aceasta idee a bestiei din el si a acestei lupte”.

Cu alte cuvinte, fanii care cauta un Batman care „trage mai intai si pune intrebari mai tarziu” vor trebui probabil sa astepte ca versiunea unui alt regizor sa ajunga pe marele ecran.

„Am vrut un Batman care sa fie inca in devenire”, a declarat Reeves. „Nu am vrut: „Uite ca vin personajele din galeria de necinstiti, si iata-l pe Batman, nu-i asa ca sunt incitante, iar el ii va invinge”. Am vrut sa fie mult mai psihologic pentru ca personajul sau sa aiba un loc unde sa mearga.”

Batman va debuta in cinematografe pe 4 martie.

Similar Posts