Taissa Farmiga despre Gladys Episodul 5 Heartbreak

Taissa Farmiga despre Gladys Episodul 5 Heartbreak

[Nota redactiei: Urmatorul articol contine spoilere pentru The Gilded Age, sezonul 1, episodul 5, „Charity Has Two Functions.”] Biata Gladys (Taissa Farmiga) a avut o viata grea pe The Gilded Age pana acum. inca de la inceputul serialului, Gladys a functionat cu zero libertate, fiind fortata sa isi amane debutul in societate pana cand mama ei, Bertha (Carrie Coon), poate profita de ocazie pentru a-si ridica propriul statut social, umpland sala de bal pentru evenimentul lor. Este o situatie frustranta pentru o tanara dornica sa profite de ocazia mult asteptata de a deveni propria persoana, dar Gladys nu stie la inceputul episodului 5, „Caritatea are doua functii”, ca este pe cale sa se simta mult mai rau.

La inceputul episodului, spre surprinderea lui Gladys, Bertha insista sa il invite la cina pe iubitul ei, Archie Baldwin (Tom Blyth). in timpul serii, Archie pare sa se distreze de minune in timp ce le spune toate lucrurile potrivite lui Bertha si lui George (Morgan Spector) – sau cel putin asa crede el. Cand ramane singur cu George, se dezvaluie ca masa a fost de fapt o inscenare. George ii ofera lui Archie o slujba de broker si, in schimb, nu o mai poate vedea niciodata pe Gladys. Daca Archie refuza, George va avea grija ca Archie sa nu mai lucreze niciodata in industria financiara. Archie accepta si isi ia ramas bun cu greu de la Gladys.

Este cat se poate de clar ca Gladys are inima complet franta, dar ceea ce face ca situatia sa fie si mai zdrobitoare este conversatia pe care o are cu fratele ei dupa aceea. Larry (Harry Richardson) se ofera sa afle ce s-a intamplat, dar Gladys il intreaba: „si apoi ce?”. El ramane fara cuvinte, iar ea ii spune: „Exact”. De ce sa se deranjeze? Este fara speranta.

in timpul unui episod al emisiunii Collider Ladies Night, Farmiga a luat un moment pentru a deslusi acest aspect al povestii. Este acesta un moment de infrangere totala pentru Gladys sau are macar un strop din focul mamei sale, sugerand potentialul de a riposta? Farmiga a inceput:

„Cred ca este perspectiva de a realiza cum era societatea in acea perioada si, sincer, daca Gladys nu vrea sa fuga si sa traiasca pe strada, ceea ce, evident, nu ar sti cum sa supravietuiasca nici macar o secunda, intelegi ce vreau sa spun? Nu poate avea nicio libertate fara ca mama ei sa ii permita sa iasa in societate pentru a-si gasi un sot. Chiar si dupa ce debuteaza, nu i se permite sa fie cu adevarat cineva daca nu este casatorita cu un barbat. Sunt restrictiile din acea vreme. Gladys nu numai ca se confrunta cu asta din partea societatii, ci si din partea mamei sale, din partea – nu pot spune a tatalui ei. Simt ca are o relatie cu adevarat speciala cu George.”

Cu toate acestea, Farmiga a insistat asupra faptului ca nu toate sperantele sunt pierdute pentru Gladys. Ea a glumit:

„Cred ca in acel moment este infranta pentru ca pare fara speranta. Se simte ca si cum singura ei optiune este probabil sa fuga, dar cum ar putea supravietui? Ea nu este un caine de strada. Nu este o pisica de strada. Este o pisica de interior, intelegi ce vreau sa spun? Nu stie cum sa traiasca afara. Cred ca are cu siguranta focul lui Bertha. Cred ca ii ia mai mult timp – fierbe mai incet inainte de a ajunge la un punct in care nu mai poate suporta. Cred ca in acel moment este foarte infranta, dar cred ca veti vedea spre finalul sezonului ca incepe sa-si gaseasca vocea.”

Danielle Brooks isi impartaseste sperantele pentru relatia Adebayo/Amanda Waller in sezonul 2 din „Peacemaker

Brooks isi recapituleaza, de asemenea, calatoria ei de la Juilliard la ‘Orange Is the New Black’ si HBO Max.

Similar Posts