Showrunnerul Inelelor de Putere explica razboinicul Galadriel

Showrunnerul Inelelor de Putere explica razboinicul Galadriel

Co-showrunnerul Patrick McKay a dezvaluit recent noi detalii despre povestea lui Galadriel (Morfydd Clark), unul dintre personajele principale din serialul Prime Video The Lord of the Rings: The Rings of Power. Galadriel a aparut pentru prima data in live-action in filmul lui Peter Jackson The Fellowship of the Ring ca un lider elf senin (Cate Blanchett) care ii adaposteste pe Frodo (Elijah Wood) si pe camarila sa dupa ce acestia au scapat din minele din Moria. Cu toate acestea, intrucat viitorul serial este plasat cu mii de ani inainte de filme, vom avea ocazia sa vedem o versiune „infierbantata” a personajului.

Potrivit Vanity Fair, realizatorii serialului, McKay si JD Payne, au dorit sa exploreze viata lui Galadriel inainte ca aceasta sa preia functia de regina a regatului elfilor din Lothlorien. Cu toate acestea, in timp ce serialul isi ia unele libertati fata de opera lui J.R.R. Tolkien, cum ar fi comprimarea unor secole de evenimente diferite intr-un singur punct in timp, ideea unei Galadriel razboinice vine de fapt din mintea autorului original. intr-o scrisoare din 1973, Tolkien o compara pe Galadriel cu o razboinica amazoana si dezvaluie ca numele ei face referire la eforturile sale atletice. in limba elfilor, Sindarin, Galadriel inseamna „fecioara incoronata cu parul stralucitor”, o aluzie la modul in care ea isi impletea parul intr-o coroana pentru a avea mai multa libertate in timpul luptei.

La inceputul cartii Inelele de putere, Galadriel va trebui sa se confrunte cu tulburarile din interiorul ei dupa ce a supravietuit multiplelor atacuri ale zeului intunecat Morgoth si ale generalului sau Sauron. Desi este inca in picioare dupa un razboi care aproape a ars Pamantul de Mijloc, si-a pierdut fratii si prietenii incercand sa-l doboare pe Morgoth, ceea ce nu face decat sa-i alimenteze furia. Dupa cum o descrie McKay pe razboinica elfa, „este plina de urina si otet si are o sabie rupta pentru ca a ucis atat de multi orci”. McKay prezinta, de asemenea, modul in care serialul va aborda transformarea lui Galadriel intr-un lider pasnic. in cuvintele lui Mckay, „aceasta tanara Galadriel cu capul infierbantat… cum a ajuns sa devina acea femeie de stat mai in varsta?”.

Desi Galadriel este descrisa de obicei ca fiind una dintre persoanele care apara Pamantul de Mijloc de rau, regina elfilor a ravnit si la puterea Inelului Unic. in trilogia originala a lui Jackson, ajungem chiar sa o vedem pe Galadriel tentata sa ia Inelul de la Frodo si sa devina ea insasi conducatoare a Pamantului de Mijloc. Acest moment este profund legat de traditia originala, asa cum se vede in Istoria Pamantului de Mijloc Tolkien descrie Inelul Unic ca fiind „tot ceea ce Galadriel si-a dorit in tinerete”. De la Inelele de putere va explora crearea Inelului Unic si ascensiunea lui Sauron in pozitia de cea mai mare amenintare la adresa pacii pe Pamantul de Mijloc, va fi interesant de aflat daca Galadriel va incerca sa ia Inelul pentru ea insasi.

Stapanul Inelelor: Inelele de putere va avea premiera vineri, 2 septembrie, pe Prime Video, cu noi episoade care vor fi difuzate saptamanal. Consultati mai jos sinopsisul oficial al serialului.

Prime Video The Lord of the Rings: The Rings of Power aduce pentru prima data pe ecrane legendele eroice din legendara a doua epoca a istoriei Pamantului de Mijloc. Aceasta drama epica este plasata cu mii de ani inainte de evenimentele din J.R.R. Hobbitul si Stapanul inelelor, de Tolkien, si ii va duce pe spectatori inapoi intr-o epoca in care s-au faurit mari puteri, regate s-au inaltat spre glorie si au cazut in ruina, eroi improbabili au fost pusi la incercare, speranta a atarnat de cele mai fine fire, iar unul dintre cei mai mari raufacatori care au iesit vreodata din pana lui Tolkien a amenintat sa acopere intreaga lume cu intuneric. inceputa intr-o perioada de pace relativa, seria urmareste o distributie de personaje, atat familiare, cat si noi, in timp ce se confrunta cu mult temuta reaparitie a raului in Pamantul de Mijloc. De la cele mai intunecate adancuri ale Muntilor Nebulosi, la maiestuoasele paduri din capitala elfilor Lindon, la uluitorul regat insular NГєmenor, pana la cele mai indepartate puncte de pe harta, aceste regate si personaje vor sculpta mosteniri care vor dainui mult timp dupa ce vor disparea.

‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’: Mai multe nume de personaje dezvaluite, inclusiv Gil-galad

Este timpul pentru speculatii!

Similar Posts