SeaWorld face o declaratie succinta dupa ce planul de a cumpara un alt parc tematic a esuat

SeaWorld face o declaratie succinta dupa ce planul de a cumpara un alt parc tematic a esuat

in urma cu cateva saptamani, fanii parcurilor de distractii au fost surprinsi de vestea ca SeaWorld Entertainment a facut o oferta de cumparare a Cedar Fair, proprietarul a 17 parcuri de distractii si acvatice din America de Nord. Dupa ce Cedar Fair a confirmat ca oferta a fost primita, lucrurile s-au linistit. Cu toate acestea, avem in sfarsit niste vesti reale de raportat, iar aceste vesti sunt ca achizitia nu se va realiza.

SeaWorld Entertainment Inc. a publicat aseara o scurta declaratie in care se spune pur si simplu ca oferta pentru Cedar Fair a fost respinsa de companie si ca SeaWorld nu vede rostul de a continua sa incerce sa incheie o intelegere, astfel ca SeaWorld se retrage. Declaratia celor de la SeaWorld spune in intregime…

Ca raspuns la intrebarile diferitelor parti interesate, confirmam ca oferta noastra de a achizitiona Cedar Fair a fost respinsa. Din nefericire, nu vedem calea spre o tranzactie.

Declaratia este succinta si nu ofera nici cea mai mica indicatie cu privire la care a fost problema. Unii analisti au considerat ca suma oferita de SeaWorld, 3,4 miliarde de dolari, care se ridica la 60 de dolari pe actiune, este prea mica. Dar, cu siguranta, nu este neobisnuit ca o astfel de achizitie sa vina cu un pret scazut si sa vada aceasta cifra sa creasca prin negociere. Desigur, s-ar putea ca orice suma pe care Cedar Fair o dorea in cele din urma sa fie prea mare pentru SeaWorld, iar cele doua parti sa nu fi putut gasi o cale de mijloc.

in timp ce intelegerea dintre Cedar Fair si SeaWorld s-ar putea sa se fi incheiat, asta nu inseamna ca aceasta poveste s-a terminat in totalitate. Cedar Fair si-a raportat castigurile in aceasta dimineata, iar compania a pierdut 48 de milioane de dolari in 2021. O entitate de parcuri de distractii din acest stat este pregatita pentru o preluare si, avand in vedere ca o companie a incercat in mod deschis, este posibil ca si altele sa faca acelasi lucru. SeaWorld, care si-a construit reputatia ca parc de distractii mai traditional si care pune mai putin accentul pe spectacolele cu animale vii, ar putea, de asemenea, sa caute sa isi cheltuiasca banii in alta parte.

in zilele care au urmat anuntului ofertei, firma de capital privat Centerbridge ar fi cumparat o participatie de cinci procente in Cedar Fair si pare putin probabil ca o astfel de companie sa vrea pur si simplu sa pastreze o mare parte dintr-o companie care nu a facut niciun ban anul trecut. Am putea vedea Cedar Fair cautand un nou cumparator. Daca pot gasi pe cineva dispus sa plateasca oricat de mult ar dori compania, am putea vedea ca se va realiza o vanzare.

O alta companie majora de parcuri de distractii, precum Six Flags, care se concentreaza, de asemenea, pe atractii bazate pe senzatii tari, ar putea fi interesata sa isi mareasca amprenta. Alternativ, ar putea exista o alta companie media care ar putea dori sa intre in industria parcurilor de distractii. Cineva care doreste sa concureze cu Disney si Universal ar putea beneficia de cumpararea unei companii existente si apoi sa o umple cu marcile si francizele sale existente. Ar fi mult mai usor decat sa construiasca ceva de la zero.

Similar Posts