Robert Pattinson si Matt Reeves explica gasirea vocii eroilor

Robert Pattinson si Matt Reeves explica gasirea vocii eroilor

Daca exista ceva ce trebuie sa faci bine cu o noua interpretare a Cavalerului Negru, este vocea. Robert Pattinson se numara printre cele mai mari talente ale generatiei sale, asa ca te-ai astepta sa o fi nimerit pentru Batman, in care preia rolul pentru prima data. Dar, in cadrul unei conversatii la un eveniment recent la care a participat Collider, actorul s-a destainuit despre procesul de gasire a interpretarii vocale potrivite pentru versiunea lor a crucisatorului cu pelerina.

„A fost o multime de incercari si erori”, a explicat A-listerul. Dezvoltand modul in care a ajuns la vocea asa cum o vom auzi in film, a continuat el:

„Am avut o multime de timp sa ma gandesc la asta. Cred ca am fost distribuit cu sapte sau opt luni inainte de a incepe filmarile, asa ca am experimentat o multime de lucruri diferite. Cred ca in primele doua sau trei saptamani am incercat sa interpretam o varietate de voci diferite, pentru ca in primele scene pe care le-am filmat sunt doar cateva replici. Eu si Matt am ajuns la o anumita varianta. A inceput sa se aseze intr-un loc foarte special si a parut ca o progresie fata de alte voci ale lui Bat si a fost oarecum confortabil sa o facem. Este ciudat, dintr-o data incepe sa se simta bine. Se pare ca, cu cat intruchipezi mai mult costumul, cu atat mai mult intruchipezi personajul, a inceput sa iasa destul de organic. Cred ca asta am incercat sa fac si eu cu personajul, sa ma gandesc ca nu-si pune o voce. isi pune costumul si apoi vocea incepe sa apara si pentru el ca persoana.”

Regizorul Matt Reeves a fost, de asemenea, prezent, dezvaluind prima sa parere despre voce atunci cand Pattinson a folosit-o pe platou, sarbatorind versatilitatea vocala a actorului. „Ei bine, vreau sa spun, asa cum a spus Rob, exploram foarte mult, asa ca au existat de fapt versiuni diferite la inceput”, a spus el, continuand:

„Trebuie sa spun ca unul dintre lucrurile uimitoare, dintre multele lucruri uimitoare la Rob, este ca are un control tehnic atat de incredibil asupra sa, asupra instrumentului sau. Adica, asa cum s-ar spune, in ceea ce priveste actoria. Putea sa faca lucruri cu vocea lui, era o nebunie, imi ziceam: „Oh, poti sa cobori mai jos”. si apoi o facea. si eu ziceam: „E uimitor.” A trecut prin acest proces de cautare a locului unde simtea ca ar trebui sa stea vocea. Unul dintre lucrurile despre care il intrebam pe Rob, el are o ureche incredibila pentru mimica si accente. Poate prelua accentul oricui. Nu exista niciun antrenor de dialect, asta nu se intampla, pur si simplu asa este el. Este o persoana incredibila. „

Reeves a mentionat ca a simtit ca una dintre caile cheie ale lui Pattinson pentru a gasi un personaj a fost prin voce. „Mi-ai spus ca, daca ai juca pe cineva care are exact accentul tau, probabil ca vocea ta nu ar iesi in vocea ta, iar aceasta este una dintre caile tale de intrare”, a declarat Reeves, aflat acum in proverbialul fotoliu de intervievator. „Mi se pare ca ai un proces foarte special”, a continuat el, la care Pattinson a raspuns:

„Singurul lucru legat de acest personaj este, ei bine, adica, pare evident in retrospectiva, dar nu-ti dai seama ca o mare parte din el, intregul personaj, intreaga interpretare, este vocea ta si este vorba despre cate forme diferite poti face cu gura ta. Dar, da, nu-ti dai seama pana cand nu o faci si iti spui: „Oh, trebuie sa fie un fel de schimbari subtile de intonatie si alte chestii”.”

Batman ajunge in cinematografe – si numai in cinematografe – pe 4 martie. The Batman ii are in distributie si pe Zoe Kravitz in rolul Selinei Kyle/Catwoman, Colin Farrell in rolul lui Oswald Cobblepot/Pinguinul, John Turturro in rolul lui Carmine Falcone, Jeffrey Wright in rolul comisarului James Gordon si Andy Serkis in rolul lui Alfred Pennyworth.

‘The Batman’: Michael Giacchino dezvaluie tema sa infricosatoare pentru Riddler

Ghiceste-ma: Ce are chei, dar nu poate deschide nicio incuietoare?

Similar Posts