Robert Downey Jr. si Shane Black vor face echipa pentru un film despre Parker la Amazon Studios

Robert Downey Jr. si Shane Black vor face echipa pentru un film despre Parker la Amazon Studios

Iron Man 3 este, fara echivoc, un film – si, dupa cum stim cu totii, exista. Tripla continuare a filmului Marvel din 2013 a marcat cea de-a doua colaborare dintre playboy-ul si filantropul omonim Robert Downey Jr. si Shane Black, dupa ce s-au reunit pentru prima data in 2005, la filmul Kiss Kiss Kiss Bang Bang (de asemenea un film, dar care merita adjective mai generoase), o comedie politista care a abordat genul literar hardboiled cu o nota ironica. Acum, se pare ca cei doi ar urma sa se reintalneasca pentru un film care urmeaza sa fie stabilit inca, potrivit buletinului informativ What I’m Hearing.

Detaliile sunt putine, dar se pare ca filmul il abordeaza pe monograful Parker, un hot fictiv creat de autorul Donald E. Westlake. El este protagonistul a 24 din cele 28 de romane scrise de Westlake sub pseudonimul Richard Stark (in mod corespunzator) si ale carui povesti au fost deja adaptate pe ecran de mai multe ori. Parker a inspirat roluri interpretate de personaje precum Lee Marvin (Point Blank), Jim Brown (The Split), Robert Duvall (The Outfit), Peter Coyote (Slayground), Mel Gibson (Payback, si Jason Statham (filmul cu titlul potrivit Parker).

Black a scris noul film pe care il va regiza pentru Amazon Studios, iar Downey Jr. va juca rolul lui Parker. Un astfel de rol nefast pare cu siguranta impotriva tipului pentru Downey Jr., ale carui proiecte de teatru din ultimul deceniu sunt aproape exclusiv alcatuite din aparitiile sale ca Tony Stark in filmele Marvel si din turnura sa prost primita post-MCU ca Dr. Dolittle (in Dolittle). Dar poate ca o astfel de prepozitie provocatoare il poate readuce pe A-lister in lumina reflectoarelor populare – este fara indoiala ca numele sau este unul care va aduce in continuare fundurile pe scaunele de cinema. Iar el a iesit din jocul blockbusterilor de multa vreme.

Black, pe de alta parte, a fost putin mai ocupat de cand Iron Man 3 (care, va reamintim, este un film care exista, si nu produsul ciudat al unuia dintre visele voastre febrile de dupa Craciun): comedia sa de actiune din 2016 The Nice Guys a fost un succes atat in randul publicului, cat si al criticilor, obtinand o multime de nominalizari la premii (desi niciunul dintre cele mari, cu exceptia unui Critics’ Choice Award pe ici, pe colo). in 2018, episodul francizei de actiune si groaza The Predator, care i-a pus pe Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay si Keegan-Michael Key in fata unei variante super-bifate a razboinicului extraterestru titular cu un tun de umar, a fost mai prost primit, dar si-a dublat totusi bugetul de 80 de milioane de dolari raportat.

Filmul „Oppenheimer” al lui Christopher Nolan ii are in distributie pe Robert Downey Jr. si Matt Damon

Aceasta distributie tocmai a devenit nucleara.

Similar Posts