Regizorul Ghostbusters

Regizorul Ghostbusters, Ivan Reitman, a murit la 75 de ani

Dupa o lunga cariera in care a facut publicul sa rada atat de tare incat sa cada de pe scaune – regizand si producand filme precum Ghostbusters si Animal House – cineastul Ivan Reitman a incetat din viata la varsta de 75 de ani. Vestea a fost confirmata de familia sa, care a declarat ca acesta a murit linistit in casa sa din Montecito, California, sambata seara.

Associated Press a primit o declaratie oficiala din partea copiilor lui Ivan Reitman, Jason Reitman, Catherine Reitman si Caroline Reitman, prin care se anunta decesul cineastului. in mesaj se precizeaza ca familia este in doliu, dar se consoleaza reflectand la fericirea pe care a facut-o sa se simta atat de multi oameni in timpul vietii sale:

Familia noastra este indurerata de pierderea neasteptata a unui sot, tata si bunic care ne-a invatat sa cautam mereu magia in viata. Ne consoleaza faptul ca munca sa ca regizor a adus ras si fericire pentru nenumarate persoane din intreaga lume. in timp ce plangem in mod privat, speram ca cei care l-au cunoscut prin filmele sale isi vor aminti de el mereu.

Ivan Reitman a regizat primul sau film de lungmetraj, Foxy Lady cu Alan Gordon, in 1971, dar primul sau mare succes a venit in 1978, cand a produs National Lampoon’s Animal House – un film care pana in ziua de azi este considerat un clasic al comediei universitare. Un an mai tarziu, a regizat primul sau film cu Bill Murray in rolul principal, filmul cu tabara de vara Meatballs, iar in urmatorii cinci ani a mai regizat inca doua filme cu starul: 1981 Stripes si, bineinteles, marea comedie horror din 1984 Ghostbusters.

Toate cele trei colaborari initiale dintre Ivan Reitman si Murray au avut succes, dar Ghostbusters a fost, de departe, cel mai mare succes de succes din cariera regizorului – cu 297 de milioane de dolari incasati la nivel mondial. A continuat sa faca succes dupa succes in anii 1980 si in anii 1990, regizand Vulturii legali cu Robert Redford in rolul principal; Gemeni, Politist la gradinita, Junior si Gemeni cu Arnold Schwarzenegger; Dave cu Kevin Kline; si Vanatorii de fantome II cu Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Ernie Hudson si altii in rolurile personajelor lor din filmul original.

Ultimul film pe care Ivan Retman l-a regizat a fost, in 2014, filmul Draft Day, dar a fost activ in anii care au trecut de atunci in calitate de producator. Cel mai recent, el a avut un rol activ in realizarea filmului Ghostbusters: Afterlife, care a fost regizat de fiul sau, Jason Reitman, si a fost un mare succes de box office de cand a fost lansat in noiembrie anul trecut.

Ivan Reitman va fi amintit pentru totdeauna ca fiind unul dintre cei mai de succes regizori de film care au lucrat vreodata in genul comediei, iar impactul pe care l-a avut asupra industriei este permanent si nu va fi uitat niciodata. Gandurile noastre se indreapta catre familia, prietenii si fanii sai din intreaga lume dupa o pierdere atat de mare – si speram ca toata lumea onoreaza memoria regizorului vizionand sau revazand cel putin unul dintre clasicele sale uimitoare.

Similar Posts