Regizorul Batman explica de ce a vrut ca Riddler sa fie personajul negativ din filme

Regizorul Batman explica de ce a vrut ca Riddler sa fie personajul negativ din filme

Fotografie via DC Films

The Batman este pregatit sa il puna pe Cavalerul Negru al lui Robert Pattinson impotriva a trei dintre cei mai cunoscuti dusmani ai eroului din benzile desenate. Dar, in timp ce Catwoman (Zoe Kravitz) pare sa serveasca mai mult ca aliat si interes amoros, iar Pinguinul (Colin Farrell) ca antagonist secundar, Riddler (Paul Dano) este cel care va fi principalul raufacator al filmului. Totusi, nu ca acesta ar fi acelasi Print al Enigmelor cu care fanii sunt obisnuiti, intrucat trailerele au promis o reinventare infricosatoare a dusmanului clasic.

in timp ce vorbea cu Collider, scenaristul si regizorul Matt Reeves a dezvaluit cum a ajuns Enigmaticul in film, precum si ce l-a determinat sa reimagineze radical personajul. Reeves a explicat ca punctul sau de plecare a fost dorinta de a spune o poveste politista inspirata de The Long Halloween, care il prezinta pe ucigasul in serie Calendar Man.

„Am vrut sa fac o poveste despre Batman in care el era deja Batman, dar era inca la inceput, trebuia sa gaseasca o modalitate de a evolua cu adevarat”, a spus Reeves. „Am vrut sa fac o poveste in care investigarea acestui mister anume sa-l conduca inapoi la ceva foarte personal si sa-l zguduie pana in adancul sufletului. Asa ca, stiind ca vreau sa fac acest gen de lucru, am inceput intr-un fel, de la Long Halloween, sa ma gandesc la un fel de Omul calendaristic si la ideea diferitelor tipuri de crime. Apoi mi-a venit aceasta idee si m-am gandit, ei bine, sa facem o chestie in care la aceste crime sa ramana corespondenta pentru Batman.”

Reeves a declarat pentru Collider ca a simtit ca puterea lui Batman consta in „a fi anonim”, asa ca a stiut ca vrea un raufacator care sa ameninte acest anonimat. Acest lucru l-a influentat pe regizor sa se inspire din viata reala a ucigasului Zodiacului.

„M-am gandit, ei bine, asta este o modalitate excelenta de a intra”, a continuat el. „in timp ce am inceput sa ma gandesc la asta si sa incerc sa o fundamentez, m-am gandit la Zodiac”, a spus regizorul. „M-am gandit la modul in care Zodiacul, in acest mod ingrozitor, a lasat tot acest fel de lucruri tulburatoare, aceste cifre si aceste comunicari politiei si ziarelor si cat de tulburator a fost acest lucru.”

Marele moment de iluminare a venit atunci cand Reeves si-a dat seama ca Zodiacul era ca o „versiune infioratoare a lui Riddler”.

„M-am gandit, wow, asta chiar suna ca o versiune infioratoare a lui Riddler, pentru ca lasa toate aceste puzzle-uri. Asa ca Enigmaticul a facut parte din conceptie inca de la inceput, incercand sa ne dam seama care dintre personajele din Rogues Gallery ar comunica in acest fel cu Batman. Asa ca asta s-a intamplat imediat. Apoi am inceput sa ma gandesc ca, dupa cum am mai spus, nu este vorba de originea lui, dar m-am gandit ca ar fi interesant ca, pe masura ce urmaresti detaliile crimei, sa il faci sa se intersecteze cu alte personaje.”

Acestea fiind spuse, atunci cand a abordat ideea unui Riddler asemanator cu Zodiac, Reeves a vrut sa modernizeze conceptul si sa exploreze modul in care un criminal in serie contemporan s-ar putea folosi de social media.

„A fost foarte important pentru mine ca Gotham sa nu fie New York, sa nu fie Chicago, sa nu fie un oras anume, am vrut sa te simti ca si cum, wow, acesta este un loc in care nu am mai fost pana acum, dar se simte absolut ca un oras american iconic, un loc foarte corupt si incurcat, dar am vrut sa fie o mare parte din lumea noastra. in timp ce faceam asta, ma gandeam: „Bine, deci el nu ar scrie pentru Chronicle asa cum a facut Zodiac”. Va incepe sa foloseasca retelele de socializare, pentru ca asa va fi. Iar aceasta idee de comunicare virala am vrut sa fie foarte apropiata de lumea noastra. Asa ca asa a aparut.”

Riddler-ul modernizat al lui Dano a avut ca rezultat o primire mixta din partea fanilor, multora dintre ei fiindu-le dor de costumul verde clasic al lui Edward Nygma si de palaria bowler, dar Reeves urmeaza in esenta exemplul lui Christopher Nolan in ceea ce priveste dezvoltarea antagonistului, iar multi dintre personajele lui Nolan se numara printre cei mai buni super-raufacatori din istoria filmului. Vom afla daca Riddler le poate da o sansa cand Batman se va lansa in cinematografe pe 4 martie.

Similar Posts