Propunerea lui Mark Wahlberg si a scenaristilor de la The Departed pentru un sequel cu Brad Pitt nu a fost deloc bine primita

Propunerea lui Mark Wahlberg si a scenaristilor de la The Departed pentru un sequel cu Brad Pitt nu a fost deloc bine primita

The Departed a fost salutat ca fiind unul dintre cele mai bune filme din anii 2000, fiind aclamat atat de critici, cat si de public. Dupa ce a devenit un succes fulminant si o atractie a sezonului de premii in 2007, se parea ca o continuare ar fi fost cea mai buna miscare. Era logic, avand in vedere ca filmul este un remake al seriei de filme politiste din Hong Kong Infernal Affairs, dar, din pacate, nu s-a concretizat niciodata. Asta nu a fost din lipsa de incercari, deoarece starul Mark Wahlberg si scenaristul William Monahan au dat un Departed o continuare a filmului, implicandu-l pe Brad Pitt, care nu a fost prea bine primita.

Filmul politist era in plina ascensiune dupa ce castigase patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun film si cel mai bun regizor. Filmul i-a adus lui Mark Wahlberg prima nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar si este considerat de multi ca fiind unul dintre cele mai bune filme ale sale. Asa ca a fost investit in realizarea unui alt film, deoarece personajul sau din The Departed a fost singurul membru al echipei principale care a supravietuit. Dupa ani de speculatii in jurul unei posibile continuari, Wahlberg a dezvaluit la podcastul KFC Radio de ce lansarea sa a sfarsit prin a cadea in gol:

Au vorbit despre asta, au vorbit despre un prequel si apoi despre un sequel. M-am dus la o intalnire cu Bill Monahan de la Warner Bros. pentru a prezenta continuarea filmului The Departed, iar el a vrut ca eu sa merg cu el. Asta se intampla dupa ce a castigat premiul pentru cel mai bun film, a fost un mare succes si toate astea. Sa spunem doar ca lansarea nu a mers prea bine.

Pentru orice potential sequel, prezentarea unei idei poate fi un moment de „make-or-break”. Din pacate, lucrurile au mers prost. Mark Wahlberg a dezvaluit ca el si William Monahan au mers la intalnire fara a avea un scenariu bine pus la punct. Cei doi au prezentat Departed in timp ce lucrau impreuna la American Desperado la acea vreme. Dupa ce a castigat un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, ideea lui Monahan ar fi trebuit sa aiba sanse mari sa fie aprobata, dar, potrivit lui Wahlberg, aici lucrurile au mers prost:

El a presupus ca studioul va avea acelasi raspuns ca toti ceilalti si ca il va lasa sa se descurce. Dar lor le place sa aiba lucrurile bine gandite si planificate, asa ca acea lansare nu a mers bine.

Warner Bros, studioul care a lansat The Departednu a vrut sa dea unda verde unei continuari nescrise, in ciuda succesului critic si comercial al filmului original. Studioul a vrut doar sa se asigure ca timpul, energia si banii sai se indreapta catre o poveste reala si nu catre o idee improvizata. Dar Monahan a avut o idee despre o potentiala poveste, deoarece Wahlberg a mentionat ca Robert De Niro si Brad Pitt au fost unele dintre vedetele de prima mana pe care le-a sugerat scriitorul.

Mark Wahlberg a dat o nota de lejeritate celor de la Departed 2 care circula de ani de zile. The Departed Roy Lee, producatorul filmului, a dezvaluit in 2016 motivul pentru care nu s-a realizat, care s-a redus la un buget costisitor si la faptul ca Martin Scorsese nu a vrut sa faca unul. Pozitia lui Scorsese a avut sens, deoarece si-a amintit ca filmul politist nominalizat la Oscar a fost oribil de filmat, citand subiectul intunecat si post-productia ca fiind dificile pentru el. Deci, practic, acest lucru a ucis potentiala continuare inainte ca aceasta sa fie scrisa.

Cu toate acestea, mostenirea clasicului politist a continuat sa traiasca, deoarece distributia, inclusiv Leonardo DiCaprio, a prosperat la Hollywood in ultimul deceniu si jumatate. Daca vrei sa retraiesti toate rasturnarile de situatie captivante, te poti abona la HBO Max pentru a urmari The Departed. in timp ce transmiteti filmul, aruncati o privire la unele dintre cele mai bune filme de pe HBO Max.

Similar Posts