Producatorul "Texas Chainsaw Massacre" explica de ce este atat de violent

Producatorul „Texas Chainsaw Massacre” explica de ce este atat de violent

Netflix

Nu poti face un film numit Texas Chainsaw Massacre fara sa comanzi un rezervor de dimensiuni industriale de sange fals. Noul episod al francizei de lunga durata a debutat saptamana trecuta pe Netflix, desi recenziile nu au fost prea amabile. Se situeaza la 30% pe Tomatometer, iar propriul nostru recenzent l-a descris ca fiind „un candidat timpuriu pentru a fi numit cel mai prost film mainstream din 2022” si ca este „cea mai proasta intrare in serie de pana acum”.

Producatorul Fede Alvarez a comentat de ce au intensificat actiunea pentru aceasta noua intrare, rationamentul sau fiind extrem de deprimant. Vorbind cu Collider, el a spus

„Cred ca daca faci un film care se numeste Texas Chainsaw Massacre in ziua de azi, nu avea cum sa fie numit masacru doar pentru ca a ucis cinci oameni. Iar impuscaturile, intr-un fel, de la inceput arata intr-un fel asta, faptul ca traim in vremuri in care se intampla masacre si de aceea cred ca, chiar si in film, trebuia sa ridice miza pentru a merita cuvantul masacru din titlu, si nu sa fie doar cinci oameni si sa duca la un nivel de ceea ce s-a intamplat in scena din autobuz, nu?”.

Nu este tocmai linistitor faptul ca standardele pentru ceea ce inseamna un masacru s-au schimbat atat de mult din anii 1970, incat cinci oameni macelariti de un maniac mascat care manuieste o drujba nu se mai califica.

Apropo, „scena din autobuz” la care se refera Alvarez este o scena extrem de prosteasca in care Leatherface intra intr-un autobuz plin de adolescenti Tiktok. Dupa ce il ameninta pe Leatherface ca, daca incearca ceva, „vei fi anulat, frate”, canibalul ii cioparteste pe adolescenti intr-un dezmat la fel de plictisitor si prost filmat pe cat este de sangeros. Cred ca, din punct de vedere tehnic, este un masacru, dar nici macar nu merita sa fie mentionat in aceeasi propozitie cu clasicul lui Tobe Hooper.

Ramane de vazut incotro se indreapta franciza de aici incolo. Achizitionarea filmului de catre Netflix inseamna ca va fi obtinut profit, indiferent cat de proaste sunt recenziile, iar faptul ca aparent a fost un succes inseamna ca am putea vedea o alta intrare dezamagitoare mai devreme sau mai tarziu.

Sa speram ca ceea ce va urma va fi o imbunatatire si ca nu vor incepe productia pana cand cineva nu va veni cu un scenariu demn de originalul din 1974.

Similar Posts