Premiile Academiei nu vor difuza unele categorii la premiile Oscar din acest an

Premiile Oscar 2022 vor schimba modul in care vor fi prezentate unele premii

in ciuda faptului ca este cea mai ravnita ceremonie de decernare a premiilor de la Hollywood, premiile Oscar au atras adesea multe controverse. De la ignorarea premiilor pana la scandaluri legate de gazde, fiecare an aduce cu sine cateva mari schimbari, iar ceremonia din acest an pare pregatita sa schimbe si mai mult lucrurile. Conform unei informatii exclusive oferite de The Hollywood Reporter, Academia a ales sa schimbe modul in care sunt prezentate anumite premii in timpul celei de-a 94-a editii a ceremoniei (programata pentru 27 martie). in schimb, opt categorii vor fi decernate in afara emisiunii la o ora mai devreme si vor fi montate din nou in transmisiunea in direct, o miscare interesanta care ar putea determina modul in care Academia isi va structura ceremonia in viitor.

Mai multe detalii despre aceste schimbari au fost dezvaluite intr-o scrisoare a presedintelui Academiei, David Rubin. Premiile pentru Documentar (Subiect scurt), Montaj, Machiaj si coafura, Muzica (Coloana sonora originala), Design de productie, Scurtmetraj de animatie, Scurtmetraj de actiune si Sunet vor fi prezentate la Dolby Theater inainte de inceperea emisiunii in direct si, dupa spusele Academiei, vor fi editate si apoi „integrate fara probleme in transmisiunea in direct”. Toate discursurile de acceptare vor fi, de asemenea, prezentate ca parte a transmisiunii in direct, scrisoarea lui Rubin precizand ca scopul este ca ceremonia din acest an sa fie „mai stransa si mai electrica”.

in 2018, Academia dorea sa elimine patru premii din emisiune. invatand din greselile din trecut, se pare ca Academia asculta si incearca sa se asigure ca toate categoriile sunt in centrul atentiei. Printre premiile care vor fi decernate in direct se numara Actor in rol principal, Actor in rol secundar, Actrita in rol principal, Actrita in rol secundar, Lungmetraj de animatie, Cinematografie, Costume, Regie, Documentar (lungmetraj), Lungmetraj international, Muzica (cantec original), Efecte vizuale, Scenariu (scenariu adaptat), Scenariu (scenariu original) si Cel mai bun film.

Decizia vine in contextul in care Academia incearca sa revitalizeze ceremonia. Cea de-a 93-a editie a premiilor Oscar de anul trecut a inregistrat cea mai scazuta audienta din istoria sa, cu putin peste 10 milioane de telespectatori. in acest an va avea loc, de asemenea, revenirea gazdelor, Amy Schumer, Wanda Sykes si Regina Hall urmand sa imparta rolul. Dupa cum stie publicul, premiile Oscar au ales sa renunte la prezentatori de cand Kevin Hart a renuntat la acest rol inainte de transmisia din 2019. Se pare ca audientele scazute au provocat lupte intestine cu partenerul de difuzare ABC, intrucat reteaua detine drepturile exclusive de difuzare pana in 2028.

O incercare revizuita a unei miscari controversate anterior reprezinta o mica surpriza datorita numarului de critici cu care se confrunta Academia in prezent. Dezbaterea de lunga durata privind deconectarea Oscarurilor de publicul larg, precum si favoritismul fata de anumite studiouri si filme artistice, reapare in fiecare an. Dar ascensiunea filmelor cu supereroi a dus la o cerere deosebit de constanta de recunoastere din partea Academiei, mai ales ca recordurile continue de Spider-Man: No Way Home a fost nominalizat doar pentru cele mai bune efecte vizuale.

Cu 23 de categorii de premii Oscar de recunoscut in acest an, ramane de vazut cum va alege organizatia sa taie si sa difuzeze anumite segmente, recunoscand in acelasi timp munca grea depusa in arta din diverse ramuri ale filmului. Timpul va spune daca aceasta miscare se va dovedi fructuoasa. Cea de-a 94-a editie a ceremoniei de decernarii premiilor Oscar din acest an va avea loc pe 27 martie, la ora 20:00 ET, pe ABC.

Cum va afecta Coronavirusul premiile Oscar 2021

Am putea asista la o schimbare unica a regulilor pentru a permite ca filmele VOD sa concureze la Oscaruri anul acesta.

Similar Posts