Polly Platt va fi inclusa in Art Directors Guild Hall of Fame postum

Polly Platt va fi inclusa in Art Directors Guild Hall of Fame postum

Platt a ajutat la modelarea Hollywood-ului prin munca sa la multe filme, printre care „The Last Picture Show”, „A Star is Born” si multe altele.

Potrivit Deadline, Polly Platt, designer de productie nominalizata la Oscar si prima femeie care s-a alaturat Art Directors Guild, va fi adaugata la Art Directors Guild Hall of Fame la aproape unsprezece ani de la moartea sa. Platt, nascuta in Illinois, a fost o producatoare de film americana, designer de productie si scenarista. in timp ce lucra la New York ca designer de costume, l-a intalnit pe sotul ei, Peter Bogdanovich, cu care a lucrat ca scenarist si designer de productie pentru primul lor film, Obiective, lansat in 1968. Au continuat cu o alta colaborare pe The Last Picture Show in 1971, unde Platt a sugerat-o pe Cybill Shepherd pentru primul ei rol in film.

Aceasta a continuat sa lucreze la diverse proiecte, printre care A Star Is Born (1976) si scurtmetrajul castigator al premiului Oscar Lieberman in dragoste (1995), pentru care a scris scenariul. A lucrat la mai multe proiecte diferite in calitate de vicepresedinte executiv al Gracie Films intre 1985 si 1995. Platt a sugerat chiar si un serial de animatie bazat pe o banda desenata pe care o impartea cu James L. Brooks si care avea sa devina mai tarziu The Simpsons.

Platt a fost creditata ca fiind cea care a descoperit o multime de talente de-a lungul carierei sale, printre care Luke si Owen Wilson, Tatum O’Neal si Wes Anderson, precum si ca mentor al unor talente precum Almost Famous regizorul Cameron Crowe. Rolul sau vital in ceea ce priveste locatia, distributia si estetica vizuala a multor filme importante din cariera sa indelungata a fost onorat cu Premiul Women in Film Crystal Award in 1994, pentru contributia sa extraordinara la industrie.

Sezonul sase al podcastului Karinei Longworth, „You Must Remember This”, a fost dedicat muncii de o viata a lui Platt in domeniul designului de productie, inclusiv muncii sale necreditate. Sezonul detaliaza, de asemenea, viata lui Platt in timp ce isi croia drum in industrie in timpul unei perioade de munca dure pentru femei.

Podcastul s-a inspirat din memoriile nepublicate ale lui Platt pentru a obtine o perspectiva asupra gandurilor ei despre cum a lucrat intr-o industrie atat de masiva si cum a reusit sa echilibreze acest lucru cu propria viata personala tumultoasa. Construindu-si cea mai mare parte a carierei din colaborarile cu fostul ei sot, Platt s-a confruntat cu o perioada in care a trebuit sa isi reconstruiasca cariera in mod independent, ceea ce a dus adesea la experiente de lucru mai putin placute cu creatorii de la Hollywood. in ciuda acestui fapt, Platt a continuat sa prospere in industria hollywoodiana, colaborand in cele din urma cu Brooks pentru a adapta romanul lui Larry McMurtry, Terms of Endearment, intr-un film; acest lucru a dus la prima nominalizare a lui Platt la Oscar.

Problemele continue din viata personala au ajutat-o pe Platt in abordarea creativitatii in cadrul designului de productie si al scrierii scenariilor, deoarece a incorporat adesea franturi autobiografice in lucrarile sale. Intrarea lui Platt in Art Directors Guild Hall of Fame a fost un eveniment asteptat de mult timp si o actiune binemeritata din partea breslei pentru o femeie care a contribuit la modelarea Hollywood-ului asa cum il cunoastem astazi.

Cea de-a 26-a ceremonie anuala de decernare a premiilor Art Directors Guild va avea loc pe 5 martie.

Taissa Farmiga explica de ce i-a fost greu cu auditia pentru „Gilded Age” pana cand ceva special a facut clic

Farmiga dezvaluie, de asemenea, proiectul care i-a consolidat pasiunea pentru actorie.

Similar Posts