Nominalizatul pentru cel mai bun film stabileste data de difuzare pe HBO Max

Nominalizatul pentru cel mai bun film stabileste data de difuzare pe HBO Max

Deadline anunta ca filmul rutier japonez nominalizat la Oscar Drive My Car va avea premiera pe HBO Max pe 2 martie 2022, dupa ce a fost achizitionat de WarnerMedia OneFifty. Filmul international care a cucerit inimile publicului si ale criticilor a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes in iulie 2021, inainte de a ajunge in cinematografele americane la sfarsitul lunii noiembrie, iar acum va fi disponibil pe scara larga chiar inainte de ceremonia Oscarurilor din acest an.

Filmul a fost aclamat de critici, castigand trei premii la Cannes, inclusiv cel pentru cel mai bun scenariu, precum si fiind desemnat cel mai bun film al anului 2021 de catre Societatea Nationala a Criticilor de Film. Cel mai recent, Drive My Car a primit patru nominalizari la premiile Oscar: Cea mai buna regie, Cel mai bun film international, Cel mai bun scenariu adaptat si Cel mai bun film. Acesta din urma este foarte important, deoarece Drive My Car este primul film japonez care a fost nominalizat vreodata la categoria Cel mai bun film, iar recentele nominalizari au dus la un interes reinnoit pentru acest film, care a depasit recent pragul de 1 milion de dolari in box office.

„in calitate de „studio de artisti al WarnerMedia, unde se intampla inovatia”, OneFifty si-a construit un palmares de identificare a artistilor incredibili in a caror viziune credem si de achizitionare a continutului lor extraordinar si revolutionar. Drive My Car nu face exceptie”, a declarat Axel Caballero, seful WarnerMedia OneFifty. „Este o capodopera frumoasa – o opera subtila, dar obsedanta, de viziune artistica si inovatie, realizata de un regizor si o echipa de creatie talentata.”

Drive My Car vine de la regizorul Ryusuke Hamaguchi, care a fost si co-scenarist alaturi de Takamasa Oe. O adaptare a povestirii cu acelasi nume din 2014 a lui Haruki Murakami, spune povestea lui YЕ«suke Kafuku (Hidetoshi Nishijima), un actor de teatru si regizor vaduv si imbatranit, care si-a vazut cariera afectata in urma mortii sotiei sale. La doi ani de la moartea acesteia, el este pregatit sa regizeze o productie de Unchiul Vania, dar compania de teatru ii cere sa aiba un sofer care sa il duca de colo-colo – o femeie tanara si rezervata pe nume Misaki Watari (TЕЌko Miura). Pe parcursul filmului, cei doi dezvolta o legatura, spunand o poveste unica despre „parcurgerea unui drum al iubirii, al pierderii, al acceptarii si al pacii”. Alaturi de Nishijima si Miura, in film mai joaca Masaki Okada, Reika Kirishima, Park Yoo-rim, Satoko Abe, Jin Dae-yeon si Sonia Yuan.

Drive My Car ajunge pe HBO Max incepand cu 2 martie.

‘Drive My Car’ este desemnat cel mai bun film al anului 2021 de catre Societatea Nationala a Criticilor de Film

Filmul japonez ar putea face valuri la Oscaruri.

Similar Posts