Noi acuzatii de agresiune sexuala se aduna impotriva lui Jerry Lewis

Noi acuzatii de agresiune sexuala se aduna impotriva lui Jerry Lewis

CANNES, FRANtA – 23 MAI: Jerry Lewis participa la Jerry Lewis hommage si la premiera „Max Rose” la cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, la Palais des Festivals, pe 23 mai 2013, la Cannes, Franta. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Mai multe femei au venit cu noi acuzatii de agresiune sexuala impotriva regretatului actor si cineast Jerry Lewis. Un nou raport publicat de Vanity Fair detaliaza agresiunile de pe platourile de filmare ale mai multor filme ale lui Lewis, realizate pe cand era sub contract cu Paramount Pictures in anii ’60.

Noile detalii au fost adunate, in parte, de catre regizorii Kirby Dick si Amy Ziering (Allen v. Farrow), care a inceput sa lucreze la un documentar despre comportamentul tulburator al actorului in 2017. Ei au vorbit cu actritele Hope Holiday, Renee Taylor, Lainie Kazan si Karen Sharpe, acum in varsta de 87 de ani, care a lucrat alaturi de Lewis la filmul sau din 1964 The Disorderly Orderly. Desi a fost regizat de Frank Tashlin, Sharpe detaliaza influenta si controlul exercitat de Lewis asupra fiecarei parti a filmului, inclusiv cine putea vorbi cu ea.

Distribuita in rolul interesului amoros al infirmierului titular, Sharpe impartaseste ca Lewis nu numai ca a agresat-o in timpul productiei, dar apoi a pedepsit-o pentru ca i-a respins avansurile. Ca represalii, Lewis a refuzat sa mai lucreze cu Sharpe atunci cand camerele de filmat nu filmau si a interzis echipei sa vorbeasca cu ea.

Raportul reia declaratiile altor actrite care au avut de suferit sub conducerea lui Lewis in acea perioada, printre care Connie Stevens, Anna Maria Alberghetti si Jill St. John, care a spus despre munca sa cu Lewis in filmul Who’s Minding the Store?:

„nu trebuie confundat artistul cu omul. Realizarea filmului a fost o experienta extrem de nefericita si dezamagitoare. Decat sa detaliez amaraciunea mea anterioara legata de filmarile cu cineva care nu mai este pe aceasta planeta si care nu poate sa se razboiasca, prefer sa spun ca nu toata lumea s-a simtit bine.”

Toate agresiunile au avut loc in timp ce comediantul era casatorit cu Patti Palmer, cu care Lewis s-a casatorit in 1944 si cu care a avut sase copii, inainte ca aceasta sa divorteze de el in 1980. Lewis a fost vesnic deschis in legatura cu inclinatiile sale sexuale pe platou, laudandu-se chiar intr-un interviu din 2011 cu GQ despre o relatie cu Marilyn Monroe.

Lewis s-a casatorit ulterior cu Sandra Pitnick in 1983. Cuplul a adoptat un copil impreuna si a ramas casatorit pana la moartea lui Lewis, in 2017.

Similar Posts