Nasii Francis Ford Coppola tocmai a facut un film despre Dune si No Time To Die

Nasii Francis Ford Coppola tocmai a facut un film despre Dune si No Time To Die

Se pare ca nu putem scapa de marii regizori clasici care ne spun tot ceea ce este gresit la Hollywood-ul modern. La fiecare doua luni trebuie sa reluam ce parere are Martin Scorsese despre filmele Marvel si, de fiecare data cand un regizor de proiecte demne de Oscar in mod traditional face un nou film, se pare ca cineva este obligat sa il intrebe ce parere are despre filmele cu supereroi sau daca ar face unul. Francis Ford Coppola a dat deja lovituri la adresa Marvel, dar acum isi extinde criticile si la alte filme mari, precum Dune si No Time to Die.

intr-o discutie cu GQ, Francis Ford Coppola a trasat o linie de demarcatie intre ceea ce el numeste „filme de studio” si „filme Marvel”. El critica Marvel pentru ca, asa cum o descrie el, face acelasi film la nesfarsit, dar acum extinde acest lucru si la alte proiecte. Coppola considera ca filmele recente precum No Time to Die si Dune sunt la fel de interschimbabile, spunand…

inainte existau filme de studio. Acum exista filme Marvel. si ce este un film Marvel? Un film Marvel este un prototip de film care este facut iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar ca sa arate diferit. Chiar si oamenii talentati – poti lua Dune, realizat de Denis Villeneuve, un artist extrem de talentat si inzestrat, si poti lua No Time to Die, regizat de… Gary? Cary Fukunaga – artisti extrem de talentati, talentati, frumosi, si ai putea lua ambele filme, iar tu si cu mine am putea sa mergem si sa scoatem aceeasi secventa din ambele si sa le punem impreuna. Aceeasi secventa in care toate masinile se ciocnesc intre ele. Toate au aceste lucruri in ele, si aproape ca trebuie sa le aiba, daca vor sa isi justifice bugetul. si acestea sunt filmele bune si regizorii talentati.

in timp ce Francis Ford Coppola este foarte elogios la adresa realizatorilor din spatele lui Dune si No Time to Die, in ciuda faptului ca nu cunoaste numele lui Cary Fukunaga, el considera ca filmele pe care le fac acestia nu sunt la inaltimea talentului si a maiestriei oamenilor, ca filmele sunt in esenta tot „filme Marvel” dupa definitia sa.

in mod cert, nimeni nu va confunda o scena din Dune cu o scena din No Time to Die intr-adevar. Daca definitia dvs. generala este ca filmele cu secvente de actiune mari si costisitoare sunt in esenta toate la fel, atunci da, cred ca ambele se califica astfel.

Ca sa fim corecti, Francis Ford Coppola este un tip care a fost rareori multumit de starea Hollywood-ului. in anii ’60, nu-i placeau „filmele de studio”, asa cum nu-i plac nici filmele Marvel de astazi, motiv pentru care, cu sprijinul financiar al prietenului sau George Lucas, a fondat American Zoetrope in 1969. Ideea era de a putea produce filme din afara sistemului de studiouri.

Francis Ford Coppola a iesit in mare parte de la Hollywood cam din 2013, desi inca incearca sa obtina proiectul sau de pasiune Megalopolis sa fie realizat, iar daca se va intampla acest lucru l-am putea vedea din nou in scaunul de regizor.

Cu siguranta nu exista niciun argument ca, atunci cand Hollywood-ul gaseste ceva care functioneaza, va incerca sa reproduca acele rezultate. Se intampla cu actorii, se intampla cu genurile. Cand un film precum Hunger Games este un succes, vedem cum fiecare carte distopica YA primeste drepturile de autor in incercarea de a face o alta franciza de succes. Cu siguranta, Coppola nu greseste ca exista un anumit grad de similaritate intre filmele Marvel.

Dar daca filme precum Nu e timp sa mori sau Dune ar trebui sa fie pictate cu aceeasi pensula este poate o alta problema. si chiar daca sunt similare, este o alta intrebare daca asta le face filme mai putin bune in vreun fel real. Aceasta este o dezbatere care nu se va incheia prea curand.

Similar Posts