Matt Reeves dezvaluie de ce l-a ales pe Riddler ca personaj negativ

Matt Reeves dezvaluie de ce l-a ales pe Riddler ca personaj negativ

S-au spus multe pe internet despre interpretarea lui Paul Dano a super-raufacatorului din Gotham, The Riddler, in filmul lui Matt Reeves The Batman, multi remarcand asemanarile sale cu ucigasul Zodiac din viata reala – barbatul care a urmarit si chinuit californienii in anii ’60. (Ati vazut probabil thriller-ul lui David Fincher despre asta.) Regizorul, impreuna cu vedetele filmului sau, au vorbit recent la un eveniment de presa la care Collider a luat parte, si se pare ca unul dintre motivele pentru care l-a ales pe The Riddler a fost chiar Zodiacul insusi.

Reeves a vorbit despre modul in care si-a dat seama ca modul de operare al Zodiacului – lasand o urma de indicii, coduri si comunicari catre politie, intr-un joc bolnav de-a soarecele si pisica – seamana cu o „versiune infioratoare a lui Riddler”. in primul rand, Reeves „nu a vrut sa faca o poveste de origine si am stiut ca vreau sa fac o poveste care sa se aplece asupra laturii de detectiv a lui Batman”, asa ca cine s-ar potrivi mai bine decat un criminal in masa care ii momeste pe cei care opresc crimele? El s-a extins:

„Am vrut sa fac o poveste despre Batman in care el era deja Batman, dar era inca la inceput, trebuia sa gaseasca o cale de a evolua cu adevarat. Am vrut sa fac o poveste in care investigarea acestui mister anume sa-l conduca inapoi la ceva foarte personal si sa-l zguduie pana in maduva oaselor. Asa ca, stiind ca vreau sa fac asa ceva, am inceput sa ma gandesc, de la Long Halloween, la un fel de Omul calendaristic si la ideea diferitelor tipuri de crime. Apoi mi-a venit aceasta idee si m-am gandit: „Ei bine, facem o chestie in care, la aceste crime, ramane o corespondenta pentru Batman.”

Reeves noteaza in continuare ca intreaga putere a lui Batman consta in „a fi anonim” si cat de tulburator ar fi daca acest anonimat ar fi intrerupt. „M-am gandit, ei bine, asta este o modalitate grozava de a intra. in timp ce am inceput sa ma gandesc la asta si sa incerc sa o fundamentez, m-am gandit la Zodiac”, a spus regizorul. „M-am gandit la modul in care Zodiacul, in acest mod ingrozitor, a lasat tot acest fel de tulburare, aceste cifre si aceste comunicari politiei si ziarelor si cat de tulburator a fost acest lucru.” El a continuat:

„M-am gandit, wow, asta suna de fapt ca o versiune infioratoare a lui Riddler, pentru ca lasa toate aceste puzzle-uri. Asa ca Enigmaticul a facut parte din conceptie inca de la inceput, incercand sa ne dam seama care dintre personajele din Rogues Gallery ar comunica in acest fel cu Batman. Asa ca asta s-a intamplat imediat. Apoi am inceput sa ma gandesc ca, dupa cum am mai spus, nu este vorba de originea lui, dar m-am gandit ca ar fi interesant ca, pe masura ce urmaresti detaliile crimei, sa il faci sa se intersecteze cu alte personaje.”

O diferenta importanta intre acest Riddler si Riddler-ul de odinioara, cel din benzile desenate si, de fapt, cel din Zodiac, este modul in care sunt distribuite cifrele si enigmele. in Batman, social media joaca un rol semnificativ. Despre asta, Reeves a spus:

„A fost foarte important pentru mine ca Gotham sa nu fie New York, sa nu fie Chicago, sa nu fie un oras anume, am vrut sa te simti ca si cum, wow, acesta este un loc in care nu am mai fost niciodata, dar se simte absolut ca un oras american iconic, un loc cu adevarat corupt si dezordonat, dar am vrut sa fie o mare parte din lumea noastra. in timp ce faceam asta, ma gandeam: „Bine, deci el nu ar scrie pentru Chronicle asa cum a facut Zodiac”. Ar incepe sa foloseasca retelele de socializare, pentru ca asta ar fi. Iar aceasta idee de comunicare virala am vrut sa fie foarte apropiata de lumea noastra. Asa ca cam asa a aparut.”

Batman ajunge in cinematografe pe 4 martie si ii are in distributie si pe Zoe Kravitz in rolul Selinei Kyle/Catwoman, Colin Farrell in rolul lui Oswald Cobblepot/Pinguinul, John Turturro in rolul lui Carmine Falcone, Jeffrey Wright in rolul comisarului James Gordon si Andy Serkis in rolul lui Alfred Pennyworth.

Fotografiile de pe platoul de filmare al filmului „Batgirl” dezvaluie prima imagine a Batman-ului lui Michael Keaton

Costumul negru si galben este oficial din nou la moda.

Similar Posts