Lin-Manuel Miranda explica de ce "We Don't Talk About Bruno" nu a fost cantecul Encanto pe care Disney l-a propus pentru Oscar

Lin-Manuel Miranda explica de ce „We Don’t Talk About Bruno” nu a fost cantecul Encanto pe care Disney l-a propus pentru Oscar

in fiecare an, nominalizarile la premiile Oscar sunt intens dezbatute, deoarece multora le place sa discute despre nominalizatii alesi, precum si despre surprize si cei exclusi. Bineinteles, anul acesta nu a fost diferit, iar muzica melodiei Disney Encanto a fost o parte importanta a discutiei. Melodia „Dos Oruguitas” a filmului a fost nominalizata la categoria Cel mai bun cantec original, in timp ce mega-hitul „We Don’t Talk About Bruno” nu a fost prezentat pentru a fi luat in considerare pentru premii. Alegerea i-a lasat pe multi fani sa se scarpine in cap. Acum, autorul melodiilor, Lin-Manuel Miranda, a explicat de ce aceasta din urma nu a fost prezentata.

Bineinteles, „Dos Oruguitas” a fost un cantec important in extrem de popularul film Disney, deoarece le reprezenta pe Mirabel si pe bunica ei, Alma, care isi repara in sfarsit relatia dupa o cearta majora. Cu toate acestea, „We Don’t Talk About Bruno” a fost cel care a facut furori in intreaga lume. Asa ca este de inteles ca oamenii se intreaba de ce aceasta melodie molipsitoare nu a fost introdusa in mixul de premii. Dar motivul pentru care primul cantec a devenit candidatul la Oscar a avut mai mult de-a face cu mesajul general al filmului, potrivit lui Lin-Manuel Miranda. Pe Tick, Tick… Boom! a declarat pentru Variety’s Circuitul premiilor podcast:

Sunt inca mandru de „Dos Oruguitas” ca propunere. Atunci cand acestia sunt parametrii, trebuie sa alegi ceea ce exemplifica cel mai bine spiritul filmului, iar acest cantec contine totul – spre deosebire de o calatorie a unui anumit personaj. Este povestea fundamentala, dar nu voi spune ca nu a fost greu [de ales].

Cele mai bune oferte Disney+ de astazi

The Hamilton a dat lovitura atunci cand a explicat de ce a fost ales acest cantec in locul hitului de top. Potentialii candidati la Oscar trebuie sa fie prezentati pana la 1 noiembrie pentru a fi considerati nominalizati la ceremonia de decernare a premiilor, ceea ce duce la unele decizii dificile din partea studiourilor. in Encanto‘s case, filmul nu fusese inca lansat, dar Disney, bineinteles, a vrut sa se asigure ca are un cal in cursa. Asa ca multi-fenomenul a ales melodia care se potrivea cel mai bine cu naratiunea generala a filmului de animatie.

Aceasta nu a fost prima data cand Lin-Manuel Miranda si Disney au optat pentru cea mai potrivita optiune in detrimentul alegerii evidente. Miranda a scris muzica pentru un alt succes animat muzical Disney, Moana, inclusiv melodiile emblematice „How Far I’ll Go” si „You’re Welcome”. Spre deosebire de Encanto, ambele au fost hituri virale, dar a fost primul care a devenit un concurent pentru sezonul de premii. indragita melodie a ajuns sa primeasca o nominalizare pentru Cel mai bun cantec original in 2017. Actorul-jucator s-a gandit ca ar fi fost amuzant sa il vada pe Dwayne Johnson interpretand-o pe prima pe scena premiilor Oscar. Dar a fost in interesul Mirandei sa aleaga melodia care se potriveste cel mai bine cu tema generala a povestii.

intre coloana sonora si succesul ei in streaming, Encanto a devenit un hit mondial, spectatorii revazand filmul si rasfatandu-se cu coloana sonora puternica. Iar Lin-Manuel Miranda este constient de statutul cultural al musicalului animat, dupa cum a dezvaluit fiul sau, care a trecut peste omniprezenta piesei „We Don’t Talk About Bruno”.

Succesul extraordinar al filmului de animatie ar putea duce la o noua franciza, asa cum a facut aluzie directorul general al Disney, Bob Chapek, in timpul unei recente teleconferinte privind castigurile. Ar putea insemna asta o continuare, un spectacol pe Broadway (la care compozitorul crede ca muzica se preteaza), o atractie legata de un parc tematic sau toate cele de mai sus? Doar timpul ne va spune, ceea ce este acelasi lucru care se poate spune si despre cum se va comporta melodia aleasa pentru film la Oscaruri.

intre timp, puteti asculta atat „Dos Oruguitas”, cat si „We Don’t Talk About Bruno” si sa vedeti pe ce loc s-au clasat in randul Encanto cantece. De asemenea, puteti urmari in streaming filmul nominalizat la Oscar, care este unul dintre cele mai bune filme de pe Disney+.

Similar Posts