Josh Brolin

Josh Brolin, din Dune, arunca o bomba cu F despre refuzul regizorului Denis Villeneuve

Dune a adunat un numar impresionant de 10 nominalizari la premiile Oscar, inclusiv ravnita nominalizare pentru cel mai bun film. in ciuda recunoasterii filmului, o nominalizare a lipsit cu desavarsire: un loc pentru cel mai bun regizor pentru Denis Villeneuve. Cineastul franco-canadian a gestionat cu gratie presupusa respingere, dar Dune actorul Josh Brolin a fost cu siguranta nemultumit de Academie.

intr-o postare recenta pe Instagram, Josh Brolin a impartasit o felicitare sincera pentru Dune numeroasele nominalizari la Oscar. Cu toate acestea, el si-a exprimat, de asemenea, indignarea fata de omisiunea lui Denis Villeneuve de la categoria Cel mai bun regizor, mergand pana la a lansa un f-bomba pe reteaua de socializare. El a spus: „Nu, nu, nu:

si incredibila, aproape amortita, nedumerirea pe care mi-o provoaca faptul ca Denis Villeneuve nu a fost nominalizat pentru cel mai bun regizor. Este unul dintre acele lucruri care te face sa te intrebi: „Ce?”. Nu stiu cum poti sa ai 10 nominalizari, iar tipul care a facut imposibilul cu acea carte sa nu fie nominalizat. Te face sa-ti dai seama ca totul este uimitor, iar apoi totul este al naibii de prostesc.

Multi oameni erau convinsi ca este imposibil sa adaptezi fidel romanul SF de referinta al lui Frank Herbert Dune pentru marele ecran – chiar si Josh Brolin credea asta.Apoi a aparut Denis Villeneuve si imposibilul a fost realizat. Publicul si criticii au fost incantati, dar Academia nu a reusit sa nominalizeze regia filmului. Josh Brolin, care l-a interpretat pe Gurney Halleck in Dune si a numit anterior filmul o capodopera, a fost in mod clar uimit de decizia Academiei. Este o stare de fapt corecta, avand in vedere celelalte nominalizari ale filmului la categorii precum Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat si Cea mai buna coloana sonora originala. Chiar si Cole Jaeger de la CinemaBlend a prognozat ca Denis Villeneuve va obtine cel putin o nominalizare (desi predictia sa de 11 nominalizari la Oscar a fost remarcabil de aproape de cele 10 pe care le-a primit).

Nominalizarile la Oscar pot fi cu siguranta insesizabile, chiar si atunci cand analistii si expertii din industrie aduna cifrele. Multe filme au fost aclamate de critici, dar au ratat o statueta de aur, in timp ce alte proiecte cu receptii mixte au maturat arena. Denis Villeneuve a fost nominalizat la categoria Cel mai bun regizor pentru Arrival in 2017, asa ca nu e ca si cum Academia are un istoric de a-l trece cu vederea.

Atunci de ce aceasta snobare? in cazul Dune, este posibil ca pur si simplu sa fi fost prea multi regizori in lotul de nominalizari. Printre cei nominalizati in 2022 se numara nume grele ale industriei, precum Stephen Spielberg, Kenneth Branagh, Jane Campion si Paul Thomas Anderson, dar si noul venit Ryusuke Hamaguchi. Este posibil ca un grup atat de talentat de profesionisti sa fi impartit votul, iar Denis Villeneuve sa fi fost exclus (spre disperarea lui Josh Brolin). Oricum ar fi, Dune s-a impus deja ca un clasic al SF-ului modern si cu siguranta va obtine cel putin o victorie. in plus, avand in vedere ca Denis Villeneuve a promis un Dune o continuare, este posibil ca regizorul sa incerce sa obtina o nominalizare la urmatoarea runda.

Dune ruleaza acum in cinematografele de pretutindeni. De asemenea, poate fi inchiriat prin intermediul abonamentului Amazon Prime Video. Cea de-a 94-a editie a Premiilor Oscar va fi decernata pe 27 martie 2022, ceremonia fiind difuzata pe ABC.

Similar Posts