Ivan Reitman

Ivan Reitman, regizorul filmului Ghostbusters, a murit la 75 de ani

Fotografie realizata de Theo Wargo/Getty Images pentru Sony Pictures

Ivan Reitman, influentul cineast canadian aflat in spatele unei serii de filme de comedie clasice, printre care se numara Vanatorii de fantome (Ghostbusters), Space Jam, si multe altele. a murit. Avea 75 de ani.

Cineastul s-a stins linistit in somn in casa sa din Montecito, California, potrivit familiei sale.

Reitman a regizat filme clasice precum Ghostbusters, Ghostbusters II, Meatballs, Twins, Kindergarten Cop, si a produs filme precum Space Jam precum si indragita comedie de baza National Lampoon’s Animal House.

„Familia noastra este indurerata de pierderea neasteptata a unui sot, tata si bunic care ne-a invatat sa cautam mereu magia in viata”, a declarat familia sa pentru Associated Press intr-o declaratie.

„Ne consoleaza faptul ca munca sa ca regizor a adus ras si fericire pentru nenumarate persoane din intreaga lume. in timp ce plangem in mod privat, speram ca cei care l-au cunoscut prin filmele sale isi vor aminti de el mereu.”

Ivan Reitman s-a nascut in KomГЎrno, Cehoslovacia (Slovacia de astazi), din doi parinti evrei maghiari. Tatal sau a fost un luptator al rezistentei clandestine in cel de-al Doilea Razboi Mondial, in timp ce mama sa a fost supravietuitoare a unui lagar de concentrare de la Auschwitz.

Familia sa s-a mutat in Canada ca refugiati in 1950, iar el a urmat studiile la Toronto. Primele credite ale lui Reitman au fost cele de producator pentru regizorul de body horror David Cronenberg, la filmul Rabid si Shivers, un lucru foarte departe de o cariera cunoscuta mai ales pentru comedie.

Reitman si-a facut debutul ca regizor in 1979 cu Meatballs, dar si-a facut cu adevarat un nume cu filmul de referinta Ghostbusters in 1984 si 1989.

Ultimul sau credit de productie a fost, de fapt, filmul de anul trecut Ghostbusters: Afterlife, din care figureaza ca unic producator. Filmul a fost regizat si de Jason Reitman – fiul lui Ivan.

Reitman este supravietuit de cei trei copii ai sai, Jason, Catherine si Caroline, precum si de sotia GeneviГЁve Robert.

Odihneasca-se in pace.

Similar Posts