Ivan Reitman

Ivan Reitman, comemorat de Hollywood, fiul Jason Reitman

in urma vestii tragice ca lumea a pierdut o alta legenda a filmului, Ivan Reitman, colegii regretatului regizor si producator si-au impartasit amintirile despre mostenirea sa iconica, acesta decedand la varsta de 75 de ani, cu o cariera ilustra in spate. Poate cea mai emotionanta dintre toate amintirile a venit sub forma unei postari pe Twitter a fiului regretatului creator, Jason Reitman, care a facut echipa cu tatal sau pentru filmul de anul trecut Vanatorii de fantome: Afterlife.

„Mi-am pierdut eroul”, si-a inceput Reitman omagiul adus regretatului sau tata, care a fost insotit de o fotografie cu cei doi in primii ani de viata ai lui Jason. in continuare, tweet-ul spunea ca spera sa aiba „sansa de a-i mai spune tatalui [sau] inca o poveste”. Facand referire la originile familiei regretatului cineast, avand un tata care a luptat in rezistenta impotriva partidului nazist si o mama care a supravietuit la Auschwitz, Jason Reitman a spus ca tatal sau a reusit sa transforme aceasta „mostenire in ras”. De asemenea, Reitman a multumit lumii pentru „mesajele lor amabile” si a sperat ca fanii se pot consola cu operele de arta ale regretatului cineast, spunand: „Nimic nu l-ar fi facut mai fericit”.

Desi tatal sau nu a putut vedea o alta piesa din munca fiului sau, Ivan Reitman a fost cu siguranta mandru cand Jason a condus cea mai noua instalatie a succesului francizei regretatului regizor, Ghostbusters. Cunoscut in intreaga lume pentru ca a regizat primele doua Ghostbusters filme, Ivan Reitman a devenit un nume cunoscut in comedie pentru viziunea sa din spatele pieselor iconice. Jason Reitman a preluat apoi stafeta tatalui sau pentru ceea ce avea sa fie cel de-al patrulea episod, Ghostbusters: Afterlife, care a aparut la sfarsitul anului 2021, Ivan Reitman fiind producator.

in afara prezentei sale mai mari decat viata in lumea filmului Ghostbusters si a proiectelor sale anterioare precum Meatballs si Stripes, Reitman a regizat nenumarate alte filme, inclusiv comedia romantica din 2011 No Strings Attached. Vorbind despre sansa sa de a aparea in film, Guy Branum a spus ca aceasta s-a datorat faptului ca Reitman l-a observat pe actor la televizor si „a crezut ca sunt amuzant”. El a continuat spunand ca isi va aminti de regizor pentru ca a fost „imposibil de amabil” si „uimitor de amuzant”.

Starul si creatorul serialului The Mindy Project, Mindy Kaling, care a mai lucrat cu Reitman la proiecte precum No Strings Attached, a scris pe Twitter ca „a fost de moda veche in cel mai bun mod, si amabil”. Simtind trecerea timpului si un pic de nostalgie, ea a continuat spunand ca este „trista” ca l-a pierdut si ca moartea lui „ma face sa ma simt mai batrana si ca si cum filmele din copilarie sunt mai indepartate ca niciodata”.

Pe masura ce vestea s-a raspandit, si mai multi membri ai industriei cinematografice, printre care Sam Brown, John Hurwitz si Paul Feig, si-au impartasit cea mai profunda recunostinta fata de cel care a modelat lumea filmului pentru ei. Chiar si Ghostbusters: Afterlife contul de Twitter a aparut pentru a-si prezenta omagiile, spunand: „Ne vedem pe partea cealalta. Odihneste-te in pace Ivan Reitman”.

Desi suntem cu totii profund intristati de vestea pierderii unui alt erou al divertismentului, mostenirea sa traieste cu adevarat in arta in care a creat. Condoleantele noastre se indreapta catre familia si prietenii sai.

Jason si Ivan Reitman regizeaza o noua reclama Apple la iPhone

Duo-ul tata si fiu a facut echipa pentru „Saving Simon”.

Similar Posts