Inelele Puterilor Cea mai mare abatere de la povestea lui Tolkiens a fost dezvaluita

Inelele Puterilor Cea mai mare abatere de la povestea lui Tolkiens a fost dezvaluita

in timp ce o multime de fani sunt incantati in mod pozitiv de The Lord of the Rings: Inelele de putere, multi si-au exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu privire la schimbarile inevitabile pe care Amazon le-ar putea face in ceea ce priveste traditia stabilita de Tolkien. Ei bine, conform celor dezvaluite de producatorii executivi in Vanity Fair‘s extensive feature on the series, cel mai mare obstacol pe care l-au intampinat pana acum a fost problema timpului.

Pentru ca, desi evenimentele din Stapanul inelelor dureaza doar un an, istoria acestei lumi cuprinde o naratiune bogata si extinsa care se intinde pe mai mult de noua mii de ani. Noua adaptare de la Amazon se situeaza undeva la mijloc, detaliind distrugerile si haosul pe care Sauron le lasa in urma sa in cea de-a doua era a Pamantului de Mijloc.

Povestea din spatele Inelele de putere si caderea orasului NГєmenor este, de asemenea, povestita cu secole in urma. De aceea, scenaristii au fost nevoiti sa condenseze naratiunea intr-o cronologie mult mai scurta. Dupa cum explica J.D. Payne, managerul serialului:

„Am vorbit cu cei de la Tolkien”, a spus el. „Daca respecti intocmai litera exacta a legii, vei spune o poveste in care personajele tale umane vor muri in fiecare sezon, pentru ca faci salturi de 200 de ani in timp, iar apoi nu te intalnesti cu personaje canonice cu adevarat mari si importante pana in sezonul patru. Uite, s-ar putea sa fie unii fani care vor sa facem un documentar despre Middle-earth, dar noi vom spune o poveste care sa uneasca toate aceste lucruri.”

Acesta este un argument la fel de convingator ca oricare altul pe care l-am auzit vreodata, dar s-ar putea sa nu fie pe placul multor fani, pentru ca practic inseamna ca scriitorii deformeaza istoria legendarului pentru a se potrivi naratiunii lor.

Totusi, avand in vedere toate acestea, nu cred ca exista alte modalitati de a ocoli aceasta bariera temporala, cu exceptia cazului in care esti dispus sa introduci un nou lot de protagonisti la inceputul fiecarui sezon, ceea ce suna cel putin ridicol de contraproductiv.

Similar Posts