Inelele de putere Imagine

Inelele de putere Imagine

Fotografie via Stapanul Inelelor: Inelele de putere

Imagini din viitoarea productie Amazon Prime Video Stapanul inelelor spinoff, The Rings of Power, au fost dezvaluite lumii la inceputul acestei saptamani, sporind entuziasmul pentru serial.

Cu toate acestea, fanii cu ochi de vultur au observat ceva in neregula intr-una dintre fotografii, la cateva ore dupa ce aceasta a ajuns pe internet. Una dintre imaginile distribuite de Vanity Fair arata o Galadriel tanara care se plimba in armura completa, cu o mana tinand lenes teaca la locul ei. in centrul platosei ei gratioase, se remarca o emblema stralucitoare. Seamana putin cu o stea, cu opt varfuri si un diamant mic si stralucitor in centrul ei.

Simbolul pare distinct elf, ceea ce este exact ceea ce au vazut majoritatea fanilor atunci cand au zarit fotografia. Altii, insa, cei care au un ochi pe traditia profunda din spatele Stapanul inelelor au vazut altceva. Ei au vazut asemanari intre simbol si sigiliul lui FГ«anor, un elf a carui istorie este esentiala pentru cunoasterea lui Tolkien.

Elrond, fiul lui EГ¤rendil, este un personaj cu un impact masiv atat in Stapanul Inelelor si in trilogia Hobbitul versiuni. Impactul sau asupra povestilor vazute pana acum este binecunoscut, iar mostenirea sa familiala – chiar si cea pe care multi fani inca nu au aflat-o – este bogata si plina de onoare.

Din pacate, tot nu are prea mult sens ca Galadriel sa poarte sigiliul sau. EГ¤rendil nu are nicio legatura cu Galadriel si – desi ea impartaseste mult mai putin dezgust fata de el decat fata de FГ«anor – nu ar trebui sa aiba niciun motiv real pentru a-i purta simbolul. Mai ales in zilele de dinainte ca familia ei sa se amestece cu cealalta casa elfica straveche.

in orice caz, fanii ar accepta mult mai usor sigiliul lui Eärendil decat cel al lui Fëanor. Istoria lui Galadriel si a lui Fëanor arata clar ca cei doi nu s-au vazut niciodata cu ochiul liber, iar antipatia ei fata de el a crescut atat de mult incat a refuzat fiecare dintre cele trei cereri separate ale lui Fëanor de a lua o mostra din parul ei. Stapanul Inelelor fanii isi vor aminti foarte bine ca o cerere similara din partea lui Gimli in Fellowship of the Ring nu a fost refuzata, ceea ce face si mai clar cat de putin ii pasa lui Galadriel de rudele ei elfiene.

Da, iar Finarfin (ortografiat Finarphin de Tolkien in momentul in care a desenat acest desen) este, de asemenea, o stea cu opt colturi. Tot nu pare sa fie ceea ce urmareste Prime… рџ¤·в™‚пёЏ pic.twitter.com/ktt6ygR2Lx

Simt ca este o notiune a concept artistului/artistilor de concept pentru un dispozitiv Noldorin atotcuprinzator, pseudo-canonic-fara-sa-inteleaga-tot-locul…

Potentialul ca simbolul sa fie un „dispozitiv pseudo-canonic-fara-prinderea-toata-a-lorei Noldorin” are cel mai mult sens dintre toate optiunile propuse. A face legatura intre Galadriel si FГ«anor ar fi o greseala uriasa din partea creatorilor serialului si pare o gafa prea evidenta pentru ca acestia sa o faca. Sa speram.

in schimb, ne vom agata de speranta ca creatorii serialului cauta sa umfle traditia existenta cu cateva schimbari rezonabile, facute pentru a usura procesul de costumare si comercializare. Ar trebui sa stim cu siguranta atunci cand serialul va sosi pe Amazon Prime Video pe 2 septembrie 2022.

Similar Posts