Hotii de pisici Charlie Brooker Mike Hollingsworth despre provocarile emisiunii

Hotii de pisici Charlie Brooker Mike Hollingsworth despre provocarile emisiunii

Jonglerii Netflix Black Mirror si BoJack Horseman au avut candva putine lucruri pretioase in comun. Acum, insa, fortele creatoare care au propulsat aceste seriale la inaltimi ametitoare se unesc pentru un desen animat interactiv care aminteste de operele lui Tex Avery, Chuck Jones si ale altor pionieri ai animatiei. Intrati pe Cat Burglar, o experienta interactiva inteligenta care se mandreste cu peste o ora de animatie de deblocat si explorat. Premisa este simpla: hotul Rowdy Cat trebuie sa patrunda intr-un muzeu si sa fure o comoara nepretuita. Singurul lucru care se interpune intre hotul pisica si lovitura sa este cainele de paza al muzeului, Peanut.

Spectacolul dureaza in medie 15 minute pentru a fi terminat, dar pentru ca glumele si rezultatele sunt aleatorii, este interesant sa te intorci pentru a treia, a patra sau chiar a cincea vizionare. Singurul aspect static al Cat Burglar esti tu. Raspunsurile tale dicteaza norocul lui Rowdy Cat, dar soarta, inteligenta si un algoritm marsav se reunesc pe scurt pentru a determina daca Cat Burglar isi ia premiul sau musca praful. Umorul glumet al serialului este la fel de binevenit aici ca si in Looney Tunes si Tom si Jerry. Cu ajutorul lui Black Mirror Charlie Brooker si BoJack Horseman Mike Hollingsworth, Cat Burglar se bazeaza pe elementele complet nefondate ale mediului sau, bucurandu-se de abandonul sau vesel si invitand publicul sa se alature distractiei.

Collider a stat de vorba recent cu Brooker si Hollingsworth despre Cat Burglar, discutand despre orice, de la originile serialului pana la farmecul nemuritor al desenelor animate din Epoca de Aur.

Poti sa-mi explici cum Cat Burglar a aparut?

CHARLIE BROOKER: L-am intalnit pe Mike la un eveniment glamour de la Emmy. imi amintesc ca mi-ai dat impresia ca esti un personaj de desene animate. A fost dupa Bandersnatch, iar eu ma gandeam la alte moduri de a folosi interactivitatea Netflix care sa fie putin experimentale si putin diferite. Unul dintre lucrurile la care ma gandeam era un joc de indemanare, intr-un fel, iar tu dirijezi norocul personajului. intotdeauna am fost un mare fan al acelor desene animate clasice, in special al desenelor animate de Tex Avery. Aveau un fel de anarhie brutala care ma atragea foarte mult. si s-a dovedit ca si Mike este mult mai obsedat decat mine de ele.

MIKE HOLLINGSWORTH: Da, am o gramada de carti aici. Tot ce fac este sa iau informatii despre desenele animate clasice.

Cat Burglar este o modalitate foarte buna de a revedea vechile desene animate si de a privi inainte, spre noi cai pentru acest mediu. Care au fost unele dintre provocarile legate de realizarea unui desen animat interactiv?

HOLLINGSWORTH: Cred ca atat eu cat si Charlie stim cum sa facem aceste glume, dar a fost greu sa le punem pe oasele unui lucru interactiv. Aceste desene animate Tex Avery erau de fapt doar niste glume uimitoare, dar trebuia sa ne miscam in continuare prin aceste niveluri. Charlie a trecut deja prin asta la Bandersnatch, iar cand ii spuneam: „Am descoperit asta despre proces saptamana trecuta”, el era foarte Buddha si spunea: „Da”. A fost ca si cum am fi fost intr-un lucru interactiv in viata reala in timp ce faceam un lucru interactiv. A fost ca un joc de domino, in sensul ca totul trebuia sa pregateasca urmatorul lucru.

BROOKER: si, de asemenea, o face aleatorie. Asa ca nu vor exista doi spectatori care sa aiba aceeasi experienta. Este modular in acest sens, dar totul se amesteca. si o alta provocare a fost faptul ca am lucrat la el in timpul pandemiei. Nu puteam fi cu totii in aceeasi camera.

Vi se pare ca este mai dificil sa colaborati prin Zoom sau simtiti ca chimia creativa calatoreste la distanta pentru voi si elimina ciudateniile camerelor de scris la distanta?

HOLLINGSWORTH: A fost o sarcina atat de herculeana incat am inceput in curtea mea, peste peluza. Ne-am strigat unul altuia idei de desene animate. Dar un lucru despre acest lucru pe care il facem despre Cat Burglar este ca, desi am facut totul de acasa, usurinta este ca aceste desene animate sunt internationale. Mai ales daca iei Tom si Jerrycare este foarte popular in intreaga lume. Am facut asta in Los Angeles, la Londra, in Israel, in Amsterdam si in Turcia, cred. Am avut oameni peste tot si in toate aceste locuri toti inteleg aceste desene animate. Aceste desene animate au ajuns la un asemenea punct de saturatie culturala incat, chiar daca oamenii nu-l cunosc pe Tex Avery dupa nume, il recunosc cand il vad.

BROOKER: Cunosc tonul, da. De asemenea, sunt o persoana obsedata de detalii. Pentru mine, era important sa aiba senzatia acelor desene animate vechi. imi place ciocnirea dintre vechi si nou. Asa ca intotdeauna am spus ca ar trebui sa facem ca o rola pierduta a unui desen animat pe care nimeni nu l-a descoperit timp de 40 sau 50 de ani.

HOLLINGSWORTH: Pana la acel moment, eram foarte entuziasmat de ideea de a-l face 4Г—3. Executivul meu de la Netflix mi-a spus: „Nu fi arogant”.

Deci, practic, nu voiai sa se simta ca o imitatie.

HOLLINGSWORTH: Da, am vrut sa se simta ca fiind ceva real. intreaga idee, ideea initiala a lui Charlie, a fost ca este vorba despre un desen animat pierdut. Acest desen animat a fost descoperit dintr-un seif si, la fiecare intalnire, intrebarea era: „Ar fi putut face asta in 1949 la MGM?”. Asta a influentat toate deciziile noastre. in 1949, in acele desene animate nu puteau face o filmare foarte complicata, dar asta nu i-a impiedicat sa faca desene animate geniale. Nu aveau acea camera de filmat complicata ca la Disney, care sa poata sa faca o imagine in Bambi.

inchei intr-o nota amuzanta: Ce parte a procesului ti-a placut cel mai mult?

HOLLINGSWORTH: Da, pentru noi, a fost atat de uimitor sa lucram cu Charlie. Am fost o mare Black Mirror fan si apoi am fost foarte constient, venind de la sase ani la BoJack, acestea erau ca doua entitati goliat timpurii de la Netflix care s-au unit pentru a face asta. Titlul de lucru al acestui film ar fi trebuit sa fie „BlackJack HorseMirror”. in esenta, a fost o oportunitate de a lucra cu Charlie Brooker si Tex Avery.

Cat Burglar are premiera pe 22 februarie pe Netflix.

Trailerul filmului „Cat Burglar” este ca un desen animat interactiv de tip R-Rated „Tom si Jerry

Spectacolul vine de la creatorul ‘Black Mirror’, Charlie Brooker.

Similar Posts