Guillermo del Toro va primi premiul Gene Kelly al Societatii de Imagistica Avansata

Guillermo del Toro va primi premiul Gene Kelly al Societatii de Imagistica Avansata

O surpriza pentru nimeni, aclamatul cineast Guillermo del Toro va primi o alta distinctie importanta. Luna viitoare, del Toro, care tocmai a regizat filmul nominalizat anul acesta la categoria Cel mai bun film Nightmare Alley, va primi premiul inaugural Gene Kelly Award al Advanced Imaging Society. Premiul va fi inmanat pe 4 martie la Beverly Hilton, unde va avea loc pranzul de decernare a premiilor AIS Lumiere.

Patricia Ward Kelly, vaduva lui Gene Kelly, va inmana premiul. Ward Kelly a vorbit despre premiu, spunand: „Gene a cautat intotdeauna urmatorul orizont; viziunea stralucitoare a lui Guillermo Del Toro reprezinta genul de geniu creativ pe care Gene il admira cel mai mult. La fel ca Gene, del Toro este un riscant care deschide noi drumuri.”

Societatea Advanced Imaging Society a fost creata in urma cu peste zece ani pentru a identifica tehnologiile revolutionare din domeniul cinematografiei si pentru a permite si a incuraja si dezvolta in continuare aceste tehnologii. Disney, Pixar, Marvel, Marvel, Sony, Paramount, Imax, Warner Bros. DreamWorks, Dolby, Technicolor si Deluxe sunt considerati fondatori ai Advanced Imaging Society.

Premiile Lumiere vor onora, de asemenea, motorul Unreal Engine de la Epic Games cu premiul Sir Charles Wheatstone. Printre ceilalti laureati ai pranzului se numara Denis Villeneuve, care va fi onorat cu Premiul Harold Lloyd, si Adam McKay, care va primi Premiul Voices for the Earth. Presedintele AIS, Jim Chabin, a vorbit mai detaliat despre premiul pe care il va primi del Toro, spunand

„Multi dintre noi se gandesc la Gene Kelly ca la legendarul actor si dansator, dar el a fost o forta creativa la fel de puternica in spatele camerei de filmat ca si in fata ei. Inovatiile sale indraznete in ceea ce priveste utilizarea camerei de filmat, a iluminatului, a muzicii, a coregrafiei si a animatiei au schimbat cursul istoriei cinematografiei si ne-au lasat mostenire o mostenire de magie cinematografica pura. Guillermo del Toro intruchipeaza pe deplin acelasi spirit de pionierat si suntem incantati ca va fi primul nostru laureat.”

Guillermo del Toro a primit nenumarate premii de-a lungul carierei sale indelungate si impresionante. Regizorul inovator a castigat doua premii Oscar pentru The Shape of Water, care a castigat premiul pentru cel mai bun film si pentru cea mai buna realizare in regie. De asemenea, a castigat un Emmy, un Glob de Aur si mai multe premii BAFTA. Cineastul este cunoscut pentru filmele sale aclamate in limba spaniola precum Labirintul lui Pan, precum si pentru blockbusterele de la Hollywood precum Pacific Rim, Crimson Peak, si primele doua Hellboy iar in prezent este pregatit sa co-scrie si sa co-regizeze o viitoare adaptare a filmului Pinocchio. del Toro va fi, de asemenea, onorat de Visual Effects Society si in acest an.

Daca iti place „Peacemaker”, iata 5 filme de groaza care iti rapesc corpul pe care trebuie sa le urmaresti in continuare

Dupa scena cu fluturi care rapesc cadavre din ‘Peacemaker’, iata cinci filme horror cu rapiri de cadavre pe care trebuie sa le urmariti

Similar Posts