Guillermo Del Toro va fi onorat de Societatea de efecte vizuale

Guillermo Del Toro va fi onorat de Societatea de efecte vizuale

Regizorul Guillermo del Toro, castigator al premiului Oscar, va primi un premiu si mai exclusivist. Del Toro a fost selectat de Visual Effects Society pentru a primi premiul VES Award for Creative Excellence din acest an. Premiul va fi inmanat pe 8 martie, in cadrul celei de-a 20-a editii anuale a premiilor VES, care marcheaza, de asemenea, cea de-a douazeci si cincea aniversare a organizatiei.

Premiul VES pentru excelenta creativa recompenseaza persoanele care au adus contributii semnificative la film in ceea ce priveste efectele vizuale si speciale. Premiul este prezentat de Consiliul de administratie al societatii, care il lauda pe Del Toro ca fiind un „povestitor cu o inventivitate feroce”. Premiul va onora abilitatea lui Del Toro de a imbina imagini uluitoare cu povesti narative convingatoare, creand stilul sau cinematografic unic. Presedinta consiliului de administratie al VES, Lisa Cooke, l-a felicitat pe Del Toro, spunand: „Del Toro a fost premiat cu un premiu:

„Un talent exemplar, el a inaltat in mod constant nu doar aspectul tehnic al efectelor vizuale, ci si cel emotional. Guillermo este o forta creativa uimitoare si o voce definitorie in comunitatea noastra globala, iar munca sa este o sursa bogata de inspiratie pentru generatiile viitoare de artisti si inovatori. Pentru maiestria remarcabila a lui Guillermo in meseria sa, suntem mandri sa il onoram cu prestigiosul premiu VES pentru excelenta creativa.”

inainte de a lucra ca regizor, Del Toro a studiat cu renumitul creator de efecte de machiaj Dick Smith si a petrecut zece ani ca designer de machiaj pentru efecte speciale, o cariera care i s-a dovedit utila in momentul in care a intrat in cariera de regizor. Del Toro si-a deschis compania de regie si productie, Necropia, in anii 1980. Mai tarziu in cariera sa, Del Toro a fondat o alta companie de productie, Tequila Gang, cu care avea sa produca Labirintul lui Pan.

Del Toro a primit numeroase premii de-a lungul anilor, cel mai important fiind premiul Oscar pentru cel mai bun film pentru The Shape of Water, pentru care a castigat si premiul pentru cel mai bun regizor. Del Toro va reveni la Premiile Oscar in acest an cu o alta nominalizare la categoria Cel mai bun film pentru Nightmare Alley. Cele mai notabile credite de regie ale sale includ Hellboy si Hellboy II: Armata de Aur, Pacific Rim, si Crimson Peak. in prezent, filmul sau de animatie Pinocchio este in post-productie si urmeaza sa fie lansat pana in decembrie 2022.

Del Toro se alatura unei liste de artisti renumiti si onorati, printre care se numara creatorii premiati David Benioff, D.B. Weiss, Sheena Duggal si Robert Legato. Premiul ii va fi inmanat lui Del Toro pe 8 martie, la hotelul Beverly Hilton.

‘Gemeni identici’: A24 anunta o comedie muzicala cu rating R cu o distributie absolut plina de personalitati

Filmul va fi regizat de Larry Charles.

Similar Posts