Guillermo del Toro spune ca "Blade II" a fost o placere sa fie realizat

Guillermo del Toro spune ca „Blade II” a fost o placere sa fie realizat

1998’s Blade este, fara indoiala, primul film modern cu supereroi. Spre deosebire de multe proiecte de supereroi din anii ’90, a luat personajul in serios si a respectat materialul sursa al benzilor desenate. Este in continuare un film excelent, desi cred ca Blade II il depaseste ca fiind filmul cel mai bun.

in continuarea filmului, maestrul horror Guillermo del Toro a preluat conducerea, iar grafica a fost imbunatatita considerabil, Daywalker-ul lui Snipes luptandu-se cu Reapers (vampiri mutanti cu aspect incredibil de scarbos) care ameninta atat lumea oamenilor, cat si cea a vampirilor. Actiunea a fost ridicata la cote inalte, distributia s-a laudat cu Ron Perlman, Donnie Yen si Norman Reedus, iar Snipes s-a distrat in mod clar de minune in acest rol.

Acum, del Toro a reflectat asupra realizarii Blade II ca parte a unei retrospective CineFix asupra filmografiei sale. El a declarat:

„A fost o adevarata explozie. A fost momentul in care am inceput sa vreau sa experimentez schimbari uriase de la un film la altul. Aproape ca am ajuns cu adevarat la sistemul de a nu mai repeta acelasi film consecutiv. Am vrut o schimbare uriasa. Daca The Devil’s Backbone este muzica de camera, Blade II este black metal. Merge la ceea ce cred eu ca este esenta filmelor de actiune, care este foarte aproape de genul muzical. Practic, ai numere muzicale legate de o poveste care este foarte melancolica…”

El a continuat sa vorbeasca despre cum a vrut sa aduca ceva diferit in filmele cu supereroi:

„Cand am facut Blade si Hellboy a fost un fel de contracarare a tot ceea ce se facea, era o perioada in care filmele cu supereroi nu erau atat de intunecate, iar eu am vrut sa le fac intunecate si sa le fac adulte. Mi-a placut foarte mult primul Blade si m-am gandit ca as putea adauga un strat de salbaticie. Am fost interesat de filmul cu supereroi atunci cand nu era urmarit de marea industrie. imi place sa fac lucruri care sunt in contradictie cu ceea ce se face.”

Blade II se va dovedi a fi un punct culminant pentru Snipes, cu filmul din 2004 Blade: Trinity o scadere substantiala a calitatii. Dar povestea s-ar putea sa nu se fi terminat inca. Doctor Strange in Multiversul nebuniei ajunge pe ecrane in luna mai si exista zvonuri ca am putea avea parte de o privire a lui Snipes cu Blade undeva in povestea sa de salt de univers.

Ramane de vazut daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat sau nu, desi stim ca noua versiune a lui Mahershala Ali va ajunge in MCU relativ curand. I-am auzit deja vocea in Eternals, asa ca o intrare dramatica pe marele ecran nu poate fi departe.

Mai multe despre diferitele versiuni ale lui Blade pe masura ce le auzim, desi, daca doriti sa revedeti Blade II este disponibil pentru inchiriere in toate locurile obisnuite.

Similar Posts