Fondatorul premiilor Razzie regreta nominalizarea lui Shelley Duvalls la The Shining

Fondatorul premiilor Razzie regreta nominalizarea lui Shelley Duvalls la The Shining

Prin intermediul Warner Bros.

Razzies, cunoscut si ca premiile Zmeura de Aur, au fost acordate la Hollywood in ultimii 40 de ani, ceremonia anuala actionand ca Anti-Oscars, deoarece se acorda gonguri pentru cele mai proaste cazuri de filmare din ultimele 12 luni. in mod obisnuit, Razzies iau usor lovituri de infamii puturoase pe care toata lumea le-a urat – Cats a curatat masa in 2019, de exemplu. Uneori, Razzies ia insa o alta cale si arunca umbra unui film aclamat pe scara larga. Prima ceremonie din 1980, de exemplu, i-a acordat lui Stanley Kubrick nominalizarea pentru Cel mai prost regizor pentru The Shining.

intr-un interviu acordat publicatiei Vulture, co-fondatorii J.B. Wilson si Maureen Murphy au recunoscut ca regreta ca au nominalizat The Shining, dar nu si pentru Kubrick. Murphy a dezvaluit ca, in retrospectiva, regreta ca Shelley Duvall a fost nominalizata la categoria Cea mai proasta actrita pentru filmul de groaza din 1980, avand in vedere dezvaluirile care au aparut intre timp despre maltratarea lui Duvall pe platou de catre regizor.

„Pentru mine, este vorba de Shelley Duvall in The Shining,” a declarat Murphy. „Cunoscand povestea din spate si modul in care Stanley Kubrick a cam pulverizat-o. Mi-as lua asta inapoi”.

via Warner Bros.

in ceea ce priveste subiectul nominalizarii lui Kubrick, Wilson a explicat ca membrii comisiei de votare Razzies nu erau fani ai lui The Shining cand a aparut si au considerat ca a fost o adaptare teribila a romanului lui Stephen King. Dupa cum a spus Wilson:

„Romanul a fost mult mai uimitor din punct de vedere vizual, mult mai terifiant, mult mai convingator… Nu ma simt atat de rau in legatura cu Stanley Kubrick.”

Murphy a fost de acord cu aprecierea lui Wilson, concurand ca ea crede ca Kubrick, cunoscut mai ales pentru ca a regizat filme fundamentale precum 2001: Odiseea spatiala, Dr. Strangelove, si Portocala mecanica, are o reputatie exagerata. Acestea fiind spuse, ea a fost „dispusa” sa admita ca nominalizarea unui film atat de popular precum The Shining ar fi putut fi o decizie proasta.

„Exact. Cred ca tipul este supraevaluat. A facut un singur film bun si cam atat. si suntem dispusi sa spunem ‘Da, poate ca nu ar fi trebuit sa fie nominalizat’. Toata lumea face greseli. Asta inseamna sa fii om.”

Printre filmele care au mai multe nominalizari la premiile din acest an, a 42-a ceremonie in total, se numara Diana; The Musical, Dear Evan Hansen, si Space Jam: A New Legacy. Cea mai surprinzatoare nominalizare este, probabil, Ben Affleck pentru Cel mai prost actor in bine primitul The Last Duel. Razzies are loc pe 26 martie anul acesta, in noaptea dinaintea premiilor Oscar.

Similar Posts