Filmul BioShock se intampla in sfarsit la Netflix

Filmul BioShock se intampla in sfarsit la Netflix

Mult-asteptata adaptare cinematografica a aclamatei francize de jocuri video BioShock va ajunge pe Netflix, informeaza Deadline. Streamerul se asociaza cu Take-Two Interactive si 2K pentru a produce filmul, care nu are momentan nici regizor, nici distributie atasata, dar se asteapta sa dea nastere unui „univers cinematografic”.

Primul joc BioShock a debutat in 2007 si a dat nastere la doua continuari principale. Un al patrulea titlu este in prezent in lucru. Jocurile retro-futuriste combina elemente de shooter la prima persoana si RPG si sunt plasate in peisaje fictive ruinate. in timp ce primul si al doilea joc au fost plasate in orasul subacvatic Rapture, in anul 1960, al treilea joc – BioShock: Infinite – a fost plasat in anul 1912, in orasul Columbia, aflat in aer.

Creata de Ken Levine, seria imprumuta idei de la ganditori si scriitori precum Ayn Rand, Aldous Huxley si George Orwell si abordeaza teme precum exceptionalismul american si utopia. impreuna, jocurile s-au vandut in aproape 40 de milioane de exemplare, facand din BioShock una dintre cele mai bine vandute francize de jocuri video din toate timpurile.

O adaptare cinematografica a fost foarte aproape de a se realiza in 2008, cu Piratii din Caraibe Gore Verbinski a semnat pentru a regiza un scenariu scris de John Logan. intr-o discutie cu Collider, anul trecut, Verbinski a vorbit despre cum studioul a ezitat atunci cand s-a confruntat cu tonul si costul potential al proiectului. El a spus: „Nu am avut nici o idee:

„Nu puteai sa aduci chestia aia la un punct. A existat o multime de difuzie. Asa ca, atunci cand filmul a fost oprit, aceasta a fost literalmente conversatia pe care am avut-o. Conversatia brutal de sincera pe care am avut-o, spunandu-i: „Nu cumparati drepturile, vreau doar sa fie clar. Acesta este un [film] de 200 de milioane de dolari, clasificat R. Eram pe punctul de a incepe sa filmam un film de 200 de milioane de dolari cu rating R si ei s-au speriat. Cred ca „Watchmen” tocmai iesise chiar inainte de asta sau ceva de genul asta. Deci, a fost un pic de genul „filmele astea trebuie sa fie PG-13″. Daca au costat atat de mult, trebuie sa fie PG-13.”

Ulterior, filmul a fost pus la cale cu regizorul Juan Carlos Fresnadillo, cu Verbinski ca producator, dar si acel proiect a cazut.

Adaptarile jocurilor video au avut o istorie notorie. Se crede in general ca genul este blestemat, cu cel putin cinci esecuri de profil inalt pentru fiecare Resident Evil-pentru fiecare poveste de succes in stil Resident Resident II. Printre acestea se numara filmul regizorului Justin Kurzel Assassin’s Creed, Mike Newell’s Prince of Persia: The Sands of Time si filmul cu Mark Wahlberg Max Payne. Un film cu buget mare Warcraft de mare buget a obtinut peste 400 de milioane de dolari la nivel mondial, dar se pare ca nu a fost suficient pentru a garanta o continuare.

in ultimii ani a avut loc o usoara schimbare de noroc pentru filmele cu jocuri video, cu Sonic the Hedgehog s-a descurcat suficient de bine in randul fanilor si al publicului larg pentru a garanta o continuare (care, apropo, va aparea anul acesta). Continuarile filmelor de anul trecut Mortal Kombat si filmul din 2018 Tomb Raider reboot din 2018 au fost, de asemenea, puse in miscare. Ca sa nu mai vorbim de mult asteptatul Uncharted adaptare care se indreapta spre cinematografe vinerea aceasta. Adaptarile Borderlands din seria Borderlands, Ghosts of Tsushima, The Last of Us si Metal Gear Solid sunt, de asemenea, in lucru.

Cel mai mare succes al Netflix legat de jocurile video este probabil The Witcher, serialul fantasy de succes cu Henry Cavill in rolul principal, care a debutat recent cu un al doilea sezon. Un al treilea sezon si un serial prequel spinoff sunt in lucru.

The BioShock filmul va fi produs de 2K, impreuna cu Vertigo Entertainment a lui Roy Lee si Doug Davison. Ramaneti pe Collider pentru mai multe noutati.

‘Lord of the Rings: The War of the Rohirrim’ Anime Film Rides in 2024, primeste primul concept art realizat de Weta Workshop

O zi de sabie, o zi rosie, inainte de rasaritul soarelui!

Similar Posts