Explicatia alegerii lui Berthas de a o tine pe Gladys in izolare

Explicatia alegerii lui Berthas de a o tine pe Gladys in izolare

Gladys, interpretata de Taissa Farmiga, se afla intr-o situatie dificila in primul sezon din The Gilded Age. Este o tanara foarte dornica sa renunte la guvernanta ei si sa iasa in sfarsit in societate. Problema este ca mama ei, Bertha, interpretata de Carrie Coon, incearca sa se strecoare in cercul social al elitei locale, iar Gladys ar putea fi un atu major in realizarea acestui lucru.

Epoca aurita are loc in Statele Unite in 1882, cand oamenii considerati „bani vechi” erau in contradictie cu cei care explorau noi modalitati de a acumula averi uriase. Bertha este „new money”, casatorita cu George Russell (Morgan Spector), un baron hot nemilos care nu se va opri de la nimic pentru a-si mari milioanele. Da, Gladys a fost foarte norocoasa sa creasca in bunastare si sa nu-i lipseasca nimic, dar acest lucru inseamna, de asemenea, ca ea este un jucator cheie in incercarile parintilor ei de a-si ridica statutul.

in timpul unui episod recent al emisiunii Collider Ladies Night, Farmiga a luat un moment pentru a aborda situatia dintre Bertha si Gladys. stim ca una dintre prioritatile de top ale lui Bertha pentru debutul lui Gladys este abilitatea de a umple sala lor de bal masiva, dar este oare doar atat? Vine oare ceva din dorinta reala de a-si proteja fiica? Iata ce a spus Farmiga:

„O sa-i acord beneficiul indoielii si o sa spun ca sunt sigura ca este o combinatie de ambele. Dar, stii, simt ca, in calitate de parinte, esti orbit de dragoste si afectiune, sper, fata de copilul tau, incat este ca si cum dorinta de a proteja acea bucata din tine, intelegi ce vreau sa spun? si e ca si cum, oricare ar fi figura ta parentala, vrei sa ai grija de cel care se afla in custodia ta.”

Pe langa faptul ca a subliniat dorinta innascuta de a-si proteja copilul, Farmiga a evidentiat, de asemenea, faptul ca interesul Bertei de a-si ridica statutul si de a-si mentine bogatia ar putea fi un rezultat direct al hotararii de a se asigura ca fiica ei nu va cunoaste niciodata saracia.

„Cred ca Gladys este foarte privilegiata. A crescut cu bogatie. Ea nu stie cum este sa te lupti. Cred ca diferenta este ca Bertha si George, parintii ei, au crescut in familii din clasa muncitoare si au fost nevoiti sa construiasca de la zero, in timp ce George si-a facut milioanele pe cont propriu. si cred ca ea este putin naiva in sensul ca nu stie cum este in lumea reala, asa ca, evident, insista si lupta pentru ceea ce isi doreste, dar Bertha cunoaste si cealalta parte a lucrurilor. stie cat de rau poate fi si cum este sa traiesti in saracie. Cred ca de aceea, pentru ea, este pe viata si pe moarte sa vrea sa se integreze in societate si, in acelasi timp, sa isi foloseasca fiica ca pion in marele ei joc. Gladys este o piesa de puzzle. Ea este fiica ei si are grija de ea, dar in anii 1880 trebuie sa joci jocul daca vrei sa ai un fel de libertate sau de viata ca femeie. Daca Bertha nu reuseste sa ajunga in inalta societate, ce are in afara de banii sotului ei? Nu are nimic. E singura.”

Spre finalul discutiei noastre Collider Ladies Night, i-am pus lui Farmiga una dintre intrebarile finale ale emisiunii; poti numi pe cineva care crezi ca schimba aceasta industrie in bine? Ea a indicat-o imediat pe Epoca aurita Carrie Coon:

„Simt ca este o persoana care nu se teme sa vorbeasca si sa fie ea insasi. Aceasta este mai mult pe o nota personala, dar este, de asemenea, foarte vocala in ceea ce priveste opiniile politice si modul in care abordeaza proiectele si tipul de proiecte la care vrea sa participe. Dar da, sa ai o opinie, sa o spui si sa nu incerci sa fii o persoana care multumeste oamenii, intelegi ce vreau sa spun? Simt ca asta este o problema pe care o am si eu, ca si multi actori. Simt ca in sfarsit am ajuns la un punct in cariera mea in care nu mai trebuie sa fac asta, iar Carrie este o persoana pe care o admir in aceasta privinta. Voi insista pentru ceea ce imi doresc si voi lupta pentru ceea ce vreau. Daca nu sunt de acord cu ceea ce se intampla, voi spune ceva.”

Sarah Silverman isi revizuieste cariera, de la „SNL” la colaborarea cu Jennifer Lopez in „Marry Me

Silverman explica, de asemenea, cum sprijinul tatalui ei a facut diferenta atunci cand era la inceput de drum.

Similar Posts