Este Freddy Kreuger real?

Este Freddy Kreuger real?

Freddy Krueger este, fara indoiala, una dintre cele mai terifiante icoane horror din istoria genului. Fata plina de cicatrici, manusa iconica cu gheare si alegerea unica in materie de moda s-au depus in mintea copiilor nu doar in anii ’80, cand personajul si-a facut debutul, ci si astazi.

De-a lungul anilor, Freddy Krueger a aparut pe marele ecran in mai multe randuri, pastrand povestea acestei icoane vie peste generatii de spectatori. in aceste conditii, au circulat o multime de zvonuri cu privire la originile personajului.

Multi cred ca un criminal real a inspirat personajul lui Freddy Krueger. Cu toate acestea, adevarul este diferit, dar la fel de tulburator.

Este Freddy Kreuger real?

Nu e nevoie sa va speriati – Freddy Krueger este un personaj complet fictiv creat de Wes Craven pentru filmul sau din 1984. Cosmar pe strada Elm. Spre deosebire de alte personaje fictive iconice de groaza, nicio persoana reala nu a inspirat acest personaj pentru a prinde viata. El este pur si simplu o opera de fictiune terifianta.

Ideea pentru acest personaj i-a venit lui Craven cand a citit un articol din L.A. Times despre o familie de imigranti care a venit in SUA de pe Campurile Ucigase din Cambodgia.

„Lucrurile mergeau bine si, dintr-o data, fiul cel mic a inceput sa aiba cosmaruri foarte tulburatoare. Le-a spus parintilor sai ca ii era teama ca, daca doarme, lucrul care il urmarea il va prinde, asa ca a incercat sa ramana treaz zile intregi”, a povestit Craven intr-un interviu acordat publicatiei Vulture in 2014.

„Cand in cele din urma a adormit, parintii lui au crezut ca aceasta criza s-a terminat. Apoi au auzit tipete in miez de noapte. Cand au ajuns la el, era deja mort. A murit in mijlocul unui cosmar. Iata un tanar care avea o viziune a unei orori pe care toti cei mai in varsta o negau. Asta a devenit linia centrala a Cosmar pe strada Elm.”

Din pacate, ororile din viata reala, mult mai incalificabile decat Freddy, au oferit baza pentru acest personaj negativ memorabil.

Similar Posts