Dupa "The Batman"

Dupa „The Batman”, Zoe Kravitz a vrut „experienta Steven Soderbergh”; regizorului Kimi i-a placut faptul ca „poate face totul” in thrillerul tehnologic

Scenariul, pe care l-a scris la inceputul pandemiei de coronavirus, a avut nuante de Fereastra din spate, The Conversation si Blow Up, si a fost irezistibil pentru Soderbergh.

Zoe Kravitz intr-o fotografie din filmul Kimi al lui Steven Soderbergh. Fotografie: Claudette Barius

„Thrillerele iti permit licenta de a face lucruri din punct de vedere stilistic pe care nu le poti face cu adevarat intr-o drama directa sau intr-o comedie”, spune el. „Necesita un fel de abordare vizuala de bravura, pentru ca asta pune in valoare povestea.”

A ajutat chiar la proiectarea dispozitivului. „Rareori am idei specifice de design. Dar, dintr-un motiv oarecare, mi-a venit in minte o forma”, spune el. „Am luat una dintre ele acasa cu mine si o am la birou ca amintire.”

Acest film, stia el, va trai si va muri prin personajul sau principal, Angela Childs, o analista intepatoare, agorafoba, cu propriile traume personale, pe care camera de filmat o urmareste in cea mai mare parte a timpului. Kravitz nu era o persoana pe care o cunostea personal, dar era un fan al muncii ei de ceva vreme, mai ales in High Fidelity.

„Am fost convins de timpuriu ca este o vedeta de cinema”, spune el. „Exista o provocare specifica in a avea o persoana care sa domine intreaga intreprindere, care cred ca este foarte amuzanta daca ai persoana potrivita si ea are toate instrumentele necesare.

„Pe langa faptul ca este o frumusete naturala, ea radiaza inteligenta. si are un control molecular asupra corpului, vocii si fetei ei. Ea le poate face pe toate, iar acest film avea nevoie de toate.”

Kravitz venea direct de la The Batman, o filmare care, din cauza complicatiilor Covid-19, a durat mai mult de un an.

Ea isi dorea sa lucreze cu Soderbergh, dar putea, de asemenea, sa se identifice cu Angela, fiind practic blocata in propriul apartament timp de sase luni din cauza pandemiei.

Kravitz joaca rolul unui analist tehnologic agorafob in Kimi. Foto: HBO Go

Pentru ca lucrurile s-au miscat atat de repede, nu s-au intalnit decat in prima zi de filmare, desi avusesera ocazia sa lege o legatura prin mesaje.

Ea stia de la prieteni ca el lucra rapid, dar nu a apreciat cat de rapid pana cand nu a fost acolo. si a fost o schimbare de ritm revigoranta fata de un blockbuster masiv precum The Batman.

„Este o intreaga experienta”, spune ea. „Evident, rezultatul este atat de uimitor. Dar oportunitatea de a vedea de fapt modul in care se intampla acest lucru este o calatorie. Experienta Steven Soderbergh este o calatorie …

„Batman este un film atat de mare, iar Matt [Reeves] este un regizor minunat de plictisitor – facem atat de multe duble. A fost misto sa pivotez catre un stil foarte diferit de filmare.”

Soderbergh a apreciat angajamentul lui Kravitz de a se comporta cu adevarat ca cineva care este singur. Ea a contribuit cu idei pe care aveau sa le foloseasca in cele din urma despre faptul ca au vopsit prost parul, deoarece, stia, o multime de oameni blocati acasa experimentau.

„Ea are aceasta neinfricare”, spune el. „Ea nu protejeaza nimic, iar asta este rar.”

Kravitz spune ca schimbarea de ritm a lui Kimi dupa filmarile la The Batman a fost revigoranta. Foto: Kimi Kravitz a fost o femeie care a facut un film de filmare: Claudette Barius

Desi au filmat Kimi in urma cu aproximativ 10 luni, se simte actual prin modul in care trateaza pandemia, in care unii oameni au trecut mai departe, iar altii inca se mai mascheaza.

Este, crede el, un moment minunat pentru a fi cineva care face lucruri. Dar, in acelasi timp, vede ca incertitudinea din industrie este „absolut fara precedent”.

„Oamenii sunt coplesiti si suprasolicitati”, spune el. „Cred ca este foarte dificil sa fii o companie care incearca sa isi dea seama cum ar trebui sa arate planul pe cinci ani. Iata ce va rezolva toate problemele: Producerea unor lucruri bune. Asta rezolva totul.

„intotdeauna am incurajat pe oricine cu care am vorbit la Warner sa adopte abordarea curatoriala. Este mai bine sa faci mai putine lucruri cu adevarat bune decat o multime de lucruri care sunt OK.”

Kimi este disponibil pe HBO GO, Now TV

Similar Posts