Dupa ce a fost dat in judecata pentru lansarea HBO Max din Matrix Resurrections

Dupa ce a fost dat in judecata pentru lansarea HBO Max din Matrix Resurrections, Warner Bros. contraataca in noi documente judiciare

The Matrix Resurrections poate ca a adunat milioane de dolari in box office-ul global, dar filmul nu a reusit sa faca o impresie deosebita in perioada sarbatorilor pe piata interna. in urma receptiei financiare, Village Roadshow Pictures a intentat un proces in care sustinea ca distribuitorul Warner Bros. a incalcat contractul prin lansarea filmului in streaming. Nu s-a ajuns la un verdict, dar Warner Bros. a oferit un argument impotriva pretentiilor prin intermediul unor documente judiciare publicate recent.

Warner Bros. respinge acuzatiile aduse de Village Roadshow Pictures, compania de productie care a realizat filmul original Matrix si franciza care a urmat. Potrivit Variety, Warner Bros. sustine ca nu a promis niciodata Resurectiile Matrix va primi o lansare exclusiva in cinematografe. Distribuitorul sustine, de asemenea, ca Village Roadshow este in continuare dator sa plateasca 112,5 milioane de dolari pentru diverse cheltuieli, inclusiv de productie si publicitate. Compania de productie a declarat ca nu a putut plati datoria raportata deoarece lansarea in streaming „a eviscerat valoarea filmului”.

Cu un buget de peste 190 de milioane de dolari si o campanie de marketing viral, Resurrections a fost considerat un esec de box office de catre multe institutii importante. Unii critici au indicat drept motiv lansarea dubla a filmului pe HBO Max, lucru pe care Village Roadshow pare sa il considere cu tarie. Conform rapoartelor initiale, procesul a sustinut in mod specific ca Warner Bros. a incalcat contractul de cofinantare, acceptand sa lanseze The Matrix Resurrections atat in cinematografe, cat si pe HBO Max. Variety a relatat ca firma de productie sustine chiar ca Warner a facut intentionat aceasta miscare pentru a genera noi utilizatori pentru serviciul de streaming.

Documentele judiciare de respingere ale Warner Bros. au fost intocmite de Daniel Petrocelli, care a aparat Disney si atunci cand Scarlett Johansson a dat in judecata Casa soricelului intr-un caz similar de incalcare a contractului. Actrita ar fi pierdut milioane de dolari atunci cand Black Widow a fost lansata in cinematografe si pe Disney+.

Daniel Petrocelli sustine ca contractul original nu continea o clauza de exclusivitate referitoare la „obligatiile de lansare ale Warner” si ca, prin urmare, compania avea dreptul de a lua orice decizie de lansare pe care o considera potrivita. Village Roadshow Pictures, pe de alta parte, se pare ca atesta ca Resurectiile Matrix a fost menita sa fie lansata intr-o maniera „conforma cu practicile comerciale obisnuite din industria cinematografica”.

Village Roadshow a cerut sa depuna un ordin judecatoresc, care a fost aprobat de presedintele instantei. O audiere privind starea de fapt este programata sa aiba loc la 11 martie. sedinta de judecata va include, de asemenea, discutii despre alte proiecte viitoare pe care cele doua parti urmeaza sa le coproduca, inclusiv filmul lui Timothee Chalamet Wonka si un Edge of Tomorrow un spin-off pentru televiziune.

Resurectiile Matrix a parasit HBO Max pe 22 ianuarie, dar inca ruleaza in anumite cinematografe din tara. De asemenea, filmul poate fi inchiriat pe Amazon Prime Video si Apple TV. Daca ati prins deja legatura cu Neo si cu restul familiei Matrix gasca, puteti verifica mai multe filme care urmeaza sa fie lansate in curand in cinematografe.

Similar Posts