Dune 2 va prezenta mai mult despre Casa Harkonnen

Dune 2 va prezenta mai mult despre Casa Harkonnen, spune Denis Villeneuve

Regizorul Denis Villeneuve a oferit o actualizare a productiei filmului Dune: Partea a doua, subliniind modul in care a doua parte a adaptarii sale a romanului SF iconic al lui Frank Herbert va explora alte colturi ale universului, aratand mai multe despre ticaloasa Casa Harkonnen. Vorbind cu Empire despre Dune: Partea a doua, Villeneuve a explicat, de asemenea, procesul creativ care l-a determinat sa se concentreze in primul film pe Paul Atreides (Timothee Chalamet).

Prima jumatate a adaptarii lui Villeneuve il pune in centrul atentiei pe Atreides. Filmul prezinta caderea puternicei Case Atreides din cauza invidiei imparatului si exploreaza modul in care cel mai tanar membru al familiei, Paul, isi gaseste un nou camin alaturi de populatia nativa a planetei Arrakis. in timp ce filmul este o adaptare superba, multi fani ai romanului au considerat ca Villeneuve nu a explorat cat mai mult posibil traditia originala. Potrivit lui Villeneuve, a ales in mod intentionat sa foloseasca primul film pentru a introduce universul complex al lui Herbert unui public larg. in cuvintele regizorului:

„Atunci cand adaptezi, trebuie sa faci alegeri indraznete pentru ca lucrurile sa prinda viata. si cred ca acesta a fost cel mai bun mod de a prezenta aceasta lume unui public larg. Acum, in cel de-al doilea, vreau sa am mai multa flexibilitate si va fi posibil sa aprofundez un pic mai mult unele dintre aceste detalii.”

Cu mai multa flexibilitate, Dune: Partea a doua va explora povestea si din perspectiva altor culturi. Asta inseamna ca va trebui sa extindem timpul petrecut pe ecran de Casa Harkonnen, principalul raufacator din primul film. Cu mai mult timp dedicat familiei Harkonnen, Dune: Partea a doua va putea sa introduca personaje iconice precum Feyd-Rautha, mostenitorul tronului familiei, care a fost interpretat de Sting in filmul lui David Lynch Dune. Dupa cum vede Villeneuve:

„Este ca un joc de sah. Unele personaje noi vor fi introduse in partea a doua, iar o decizie pe care am luat-o foarte devreme a fost ca aceasta prima parte sa fie mai mult despre Paul Atreides si Bene Gesserit, precum si despre experienta lui de a fi in contact pentru prima data cu o cultura diferita. in partea a doua, vor fi mult mai multe lucruri legate de Harkonnen.”

Villeneuve a reiterat, de asemenea, ca Dune: Partea a doua este programat sa se filmeze in aceasta vara, cea mai mare parte a lucrarilor de pre-productie fiind deja realizate. Potrivit lui Villeneuve:

„Se presupune ca vom filma pana la sfarsitul verii. Voi spune ca este in mare parte proiectata. Ceea ce ne ajuta acum este ca este prima data cand revizitez un univers. Asa ca lucrez cu aceeasi echipa, toata lumea stie ce are de facut, stim cum va arata. Filmul va fi mai provocator, dar stim unde calcam. Iar scenariul este scris. Asa ca ma simt increzator. Sincer, singura mare necunoscuta pentru mine in acest moment este pandemia.”

Dune‘s impressive cast include pe Oscar Isaac in rolul Ducelui Leto Atreides, Zendaya in rolul Chani, Rebecca Ferguson in rolul Lady Jessica, Josh Brolin in rolul Gurney Halleck, Stellan SkarsgArd in rolul Baronului Vladimir Harkonnen, Dave Bautista in rolul Glossu ‘Beast’ Rabban, Charlotte Rampling in rolul Gaius Helen Mohiam, Jason Momoa in rolul Duncan Idaho si Javier Bardem in rolul Stilgar. Este de asteptat ca in continuarea filmului sa se intoarca cea mai mare parte din distributia primului film.

Dune: Partea a doua‘s este stabilita pentru data de lansare la 20 octombrie 2023.

Exclusiv: Denis Villeneuve de la „Dune” vorbeste despre aducerea la viata a lumii lui Frank Herbert intr-un nou reportaj

„Desertul ne-a oferit multe.”

Similar Posts