Documentarul despre infamul medium de televiziune Miss Cleo este in lucru

Documentarul despre infamul medium de televiziune Miss Cleo este in lucru

Oricine a crescut uitandu-se la televizor in anii ’90 isi aminteste cu siguranta de reclamele iconice in care aparea clarvazatoarea Miss Cleo. intr-o miscare intriganta si geniala, XTR, un studio de film de non-fictiune, si compania de productie Majority se vor asocia pentru a aduce in lume, sub forma de documentar, povestea mai mare decat viata din jurul infamei „spiritiste”. Regizorul Senain Kheshgi, cunoscut pentru munca sa premiata in filme precum District 15, The Diplomat, si Proiectul Kashmir.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceasta carte de tarot, domnisoara Cleo a fost o presupusa clarvazatoare ale carei puteri erau promovate in timpul pauzelor publicitare de la televizor. in timp ce isi spunea discursul, numarul de telefon al clarvazatoarei era afisat pe ecran, invitandu-i pe cei care cautau indrumare sa o sune. Numarul conducea la Psychic Readers Network, un serviciu cu plata pentru fiecare apel, unde nenumarati clienti se duceau pentru a primi raspuns la intrebarile lor.

Ceea ce nu stiam la acea vreme era ca numele real al domnisoarei Cleo era Youree Dell Harris. si acesta nu a fost singurul neadevar care avea sa iasa la iveala. Pretinzand ca este jamaicana, Harris era de fapt o Angeleno, traind in Los Angeles toata viata ei. Pe masura ce secretele au fost dezvaluite, personajul ei clarvazator s-a destramat si mai mult, deoarece s-a dovedit a fi o actrita si dramaturg care a fost angajata doar pentru a o interpreta pe femeia cu abilitati extraordinare.

Nici macar domnisoara Cleo nu a putut prezice ce a urmat. in 2002, a cazut cortina pe Psychic Readers Network dupa ce Comisia Federala pentru Comert a lansat o investigatie. Reteaua si proprietarii acesteia au fost acuzati de publicitate inselatoare, facturare si practici de colectare, stingand astfel lumanarile din jurul domniei domnisoarei Cleo.

intr-o declaratie in legatura cu anuntul documentarului, Kheshgi a spus ca nu este sigura daca Harris a fost „complice” sau „victima” in schema retelei. Ea continua spunand ca povestea este importanta de spus, deoarece face lumina asupra marginalizarii femeilor brune si negre atat in „societate, cat si in cultura pop”. Kheshgi le promite telespectatorilor ca va arunca o privire profunda asupra adevaratei Harris si a modului in care aceasta „a gasit o cale de a se descurca in viata ei, in termenii ei”, lucru care pe regizoare o „emotioneaza”.

Documentarul, al carui nume nu a fost inca stabilit, va fi produs de Bryn Mooser, Kathryn Everett, Justin Lacob, Abazar Khayami si India Wadsworth de la XTR.

Din pacate, Harris s-a stins din viata din cauza cancerului in 2016, la varsta de 53 de ani, asa ca nu vom auzi de ea in documentar, insa Kheshgi va aduce oameni din trecutul creatoarei pentru a o ajuta sa spuna povestea ei. Deocamdata, filmul nu are o data de lansare.

Trailerul ‘Three Minutes – A Lengthening’ readuce la viata chipurile celor pierduti

Documentarul evidentiaza trei minute de imagini reale din Polonia de dinainte de Holocaust.

Similar Posts