Regizorul "Uncharted" compara filmul cu "National Treasure

Directorul „Uncharted” explica cum sa invingi blestemul jocurilor video

Jocurile video sunt cea mai populara forma de divertisment de pe planeta, veniturile lor eclipsand filmele si muzica la un loc. Toate acestea fac ca faptul ca niciun studio nu a reusit sa faca o adaptare cinematografica cu adevarat reusita a unui joc de succes sa fie un succes. Concurentii au incercat si nu au reusit sa rupa blestemul, cu World of Warcraft, Mortal Kombat, si Resident Evil: Bine ati venit in Raccoon City au sfarsit toate ca fiind – in cel mai bun caz – filme mediocre.

Venom regizorul Ruben Fleischer a vrut sa schimbe toate astea cu Uncharted. Acesta este filmul de debut al PlayStation Productions si adapteaza una dintre cele mai populare francize Sony. Filmul ajunge in cinematografe saptamana aceasta, iar Fleischer a explicat intr-un interviu acordat Screen Rant strategia sa de succes:

„Pentru mine, atunci cand adaptezi orice material, fie ca este vorba de o carte de benzi desenate sau de un joc video, este foarte important ca acesta sa functioneze de unul singur si sa stea pe propriile picioare ca un film de lungmetraj, care este ceea ce publicul plateste sa vada. Deci, chiar daca se poate baza pe aceasta franciza de jocuri video super populara, daca nu functioneaza ca film, atunci nu functioneaza pentru public.”

El a continuat sa explice cum a fost important sa puna personajele pe primul loc, spunand ca materialul sursa grozav i-a oferit multe lucruri cu care sa lucreze:

„Asa ca, pentru mine, cel mai important lucru a fost sa ma asigur ca este o aventura distractiva, care calatoreste pe tot globul, cu o relatie grozava in centru, care este relatia dintre Nate si Sully. in cazul meu, am fost super norocos ca materialul sursa al Uncharted stabileste un ton incredibil, in ceea ce priveste comedia inerenta francizei, precum si stabilirea unui nivel foarte ridicat pentru toate piesele de actiune pe care incercam sa le facem. Uncharted este cunoscut pentru ca are unele dintre cele mai incredibile actiuni din toate jocurile video.

Asa ca am fost foarte norocosi ca acestea au fost cele doua principii care ne-au ghidat in realizarea filmului: sa onoram si sa respectam relatia dintre Nate si Sully, iar actiunea sa fie complet originala, sa sfideze moartea, sa fie palpitanta si sa fie tot ceea ce cauti la un film de actiune grozav. M-am simtit foarte norocos ca am avut la dispozitie o franciza de jocuri video atat de incredibila pe care sa ne bazam filmul.”

Daca Fleischer a reusit sau nu pare sa fie sub semnul intrebarii. Uncharted a fost lansat in multe teritorii internationale si se situeaza la un dezamagitor 42% pe Tomatometer. Din fericire pentru Sony, publicul pare sa reactioneze mai pozitiv decat criticii, filmul fiind preconizat sa aiba un parcurs sanatos in box office.

Chiar si asa, Uncharted nu va ramane in istoria cinematografica drept filmul care a rupt blestemul adaptarii jocurilor video. Poate ca este mai bine sa cautam succesul in alta parte: Netflix’s League of Legends‘ arata Arcane a fost un succes de succes si este una dintre cele mai bine cotate emisiuni ale retelei.

Poate ca a reduce povestile de 20-30 de ore in doua ore pur si simplu nu este o idee buna? Sa speram ca HBO The Last of Us sa dovedeasca faptul ca televiziunea de lunga durata este cea mai buna cale de a transpune povestile din jocurile video in actiune.

Uncharted ajunge in cinematografe vineri, 18 februarie.

Similar Posts