De la jocurile de noroc la marele ecran

De la jocurile de noroc la marele ecran, aducand „Uncharted” la viata.

Sony Entertainment/Fotografie de: Clay Enos

Cu mult asteptatul film Uncharted care va ajunge in cinematografe peste cateva zile, Playstation Productions a stat de vorba cu Naughty Dog pentru a discuta despre modul in care au procedat pentru a duce conceptul de la joc la marele ecran.

Alaturi de Uncharted regizorul Ruben Fleischer si actorul principal Tom Holland, echipa a discutat despre crearea a ceva care seamana foarte mult cu bugetul mare de la Hollywood, asigurandu-se in acelasi timp ca fanii vad o reprezentare reala a jocului pe care il cunosc si il iubesc.

Fleischer a subliniat importanta relatiei dintre Nathan Drake, interpretat de Holland, si Victor ‘Sully’ Sullivan, interpretat de Mark Wahlberg, si i-a laudat pe actori pentru ca au improvizat impreuna si au avut o discutie pe platou. Neil Druckmann, designerul, scenaristul si directorul de creatie pentru Uncharted a fost de acord, mentionand

„Este atat de misto sa aud ca procesul vostru de improvizatie si de a va impinge reciproc butoanele suna atat de asemanator cu modul in care Nolan North si Richard McGonagle au lucrat ca Nate si Sully in jocuri.”

S-a discutat, de asemenea, despre influenta jocului asupra coregrafiei luptelor din film; in timp ce publicul de film prefera actiunea clara in scenele de lupta corp la corp, realizatorii au cautat sa pastreze natura bruta, asemanatoare luptelor din jocuri. Holland, bine cunoscut pentru agilitatea si abilitatile sale de lupta din rolul sau de Spider-Man in MCU, a dezvaluit ca unele dintre actiunile vazute in scenele de lupta au fost preluate direct din joc, asa ca fanii cu ochi de vultur pot fi cu ochii in patru. Videoclipul ne arata, de asemenea, cateva imagini din spatele scenei in care Holland si compania se arunca cu cascadorii pentru a pune in scena aceste secvente solicitante din punct de vedere fizic.

Sony Entertainment/Fotografie realizata de: Clay Enos

O secventa pe care fanii jocurilor o vor recunoaste cu siguranta izbucneste din spatele unui avion. Fleischer a remarcat: „aceasta este cea in care cu adevarat ai vrut sa iei un moment pe care toata lumea l-ar recunoaste din jocuri si apoi sa incerci sa-l aduci la viata”. Telespectatorii pot observa cum s-a realizat acest lucru in productie, permitand cat mai multe efecte practice si punandu-l cu adevarat la incercare pe Holland!

Holland, care si-a marturisit dragostea pentru acest joc, a detaliat cum a insistat ca detaliile minore sa fie incluse, inclusiv momentul clasic al lui Nate „gasind un indiciu si rasturnandu-l”, pentru a conferi autenticitate rolului si pentru a face un semn catre originile filmului. Cu toate acestea, el recunoaste ca, atunci cand vine vorba de roluri mari din francize,

„trebuie sa fii neapologetic. Nu poti sa o faci pentru alti oameni, pentru ca altfel vei ajunge sa o faci din motive gresite. Am fost ferm convins ca voi respecta si voi pastra inima si sufletul personajului, dar ca voi aduce la viata aceasta versiune revigoranta a acestui personaj pe care il cunoastem si il iubim cu totii.”

Daca ne luam dupa acest videoclip, fanii jocului nu vor fi dezamagiti.

Uncharted va ajunge in cinematografe pe 18 februarie 2022, in cinematografe.

Similar Posts