De ce poarta Michael Myers o masca?

De ce poarta Michael Myers o masca?

De la introducerea numeroaselor francize de slasher, elementul ucigasului care poarta o masca a fost adesea un element constant de baza. in Masacrul de la Texas Chainsaw, Leatherface poarta masti confectionate din pielea victimelor sale neajutorate. in Vineri 13, Jason Vorhees foloseste mai multe deghizari faciale inainte de a se multumi cu masca sa de hochei caracteristica. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de nemuritorul Michael Myers in filmul Halloween motivul din spatele mastii sale nu este la fel de clar.

in mai multe randuri, regizorul John Carpenter s-a referit la Michael Myers ca fiind un mister complet si total. Astfel, ca in cazul oricarui mister, este nevoie de un anumit element de deghizare. Ca urmare, Michael a fost supranumit „Forma” datorita naturii sale ciudate si a aspectului sau imprevizibil. in primele doua episoade originale Halloween filme, Michael poarta o masca alba pictata a Capitanului Kirk, bazata pe un mulaj din fata actorului William Shatner. in continuarile si remake-urile ulterioare, Michael foloseste variatii ale mastii originale. in timp ce publicul stie cum arata Michael Myers de fapt fara masca, alegerea deghizarii sale inca ne intriga pe cei mai buni dintre noi.

Asadar, de ce poarta Michael Myers o masca?

Avand in vedere ca raspunsul la intrebarea de ce Michael poarta o masca nu este atat de clar pe cat pare, exista mai multe puncte de speculatie cu privire la motivul pentru care opereaza in spatele mastii. Unul dintre motive este recunoasterea sa ca fiind „intruchiparea raului pur”, asa cum au spus atat Dr. Samuel Loomis, cat si Laurie Strode. Din toate punctele de vedere, Michael a fost rau inca de la inceput. Fie ca a fost prin intermediul originalului Halloween franciza, care a ajuns la concluzia ca Michael s-a nascut o amenintare psihopata, sau prin intermediul Halloween continuarile Halloween, care au introdus un cult plasat asupra lui Michael care l-a motivat sa ucida fiecare membru al familiei sale, Michael este o masina de ucis care urmareste sa isi pastreze raul in interior. Astfel, multi fani cred ca Michael poarta masca pentru ca raul sau sa nu fie vazut si in asa fel incat acesta sa ramana personal pentru el.

Mai mult, masca lui Michael reprezinta identitatea sa generala. Identitatea sa anterioara de copil a fost dezbracata dupa ce si-a ucis sora cu sange rece si a fost trimis la Sanatoriul Smith’s Grove. Faptul ca adevarata infatisare a chipului sau fizic este ascunsa il face cu atat mai infricosator, invocand astfel frica celor din jur. Ganditi-va la asta: vedeti un tip purtand o masca complet alba in magazinul alimentar cu un cutit de macelar masiv in mana. Nu arata tocmai prietenos, nu-i asa? Michael Myers poarta o masca pentru a-si ascunde identitatea reala, astfel incat sa poata provoca chin si haos celorlalti fara ca acestia sa il poata vedea cu claritate. Folosirea mastii sale instaureaza imediat frica, ceea ce ii confera o putere de neimaginat pe langa nebunia sa deja intimidanta.

Similar Posts