De ce Johnny Depp este total neinteresat sa joace mereu acelasi tip de personaje

De ce Johnny Depp este total neinteresat sa joace mereu acelasi tip de personaje

in ciuda statutului sau de A-lister de la Hollywood, Johnny Depp si-a construit o cariera plina de personaje memorabile si excentrice. A aparut in orice, de la mici filme independente pana la francize de succes. Dar nu a repetat niciodata acelasi personaj de mai multe ori (cu exceptia lui Jack Sparrow). Iar acest lucru este intentionat, potrivit lui Piratul din Caraibe vet.

Depp nu s-a odihnit niciodata pe laurii sai de star de la Hollywood. El si-a permis intotdeauna sa incerce roluri noi si interesante, indiferent cat de mari sau mici ar fi acestea. Acesta este motivul pentru care Johnny Depp este considerat unul dintre cei mai buni interpreti de la Hollywood. The Edward Maini de foarfeca a explicat pentru Variety de ce publicul nu il vede niciodata jucand acelasi personaj de doua ori.

Nu stiu ce sa zic. Singurul motiv pentru care am facut multe lucruri sunt unele dintre alegerile pe care le-am facut pentru ca au fost o provocare. Cred ca daca iesi pe poarta si faci acelasi lucru de fiecare data… ei bine, m-ar scoate din minti. Este nedrept fata de public sau fata de spectator daca ies pe scena si sunt acelasi tip de fiecare data. Cred ca este important sa incerci sa gasesti ceva de care sa te poti agata si care poate nu a fost facut pana la moarte si poate ca poti veni pe o cale diferita si sa gasesti un unghi diferit asupra personajului. Cred ca toate au fost provocari, dar imi place asta. Nu stiu daca am intrat intr-un film in care sa nu fiu oarecum sigur ca exista toate sansele sa ma prabusesc. Dar este important sa mergi acolo.

Pozitia lui Depp fata de meseria sa este de inteles. Actorul ar fi putut sa se incadreze in registrul baietilor draguti la inceputul carierei sale, dar a decis sa devina un actor de caracter. Faptul ca s-a aplecat spre acesta din urma s-a dovedit a functiona pentru el chiar si in acest moment al carierei sale. Se poate spune cu fiecare rol pe care Johnny Depp il accepta ca este dispus sa se extinda ca un adevarat student al meseriei sale.

CV-ul sau cinematografic a dovedit ca Animale fantastice este dispus sa isi asume riscuri la fiecare pas. si-a petrecut anii ’90 fiind copilul de afis al filmelor indie si al interpretarilor excentrice in filme precum Benny si Joon, Edward Scissorhands, Ed Wood, Fear and Loathing in Las Vegas, si Sleepy Hollow. Fiecare rol a oferit publicului o perspectiva diferita asupra starului de la Hollywood. Chiar si din anii 2000 pana in prezent, Depp a continuat drumul. Desigur, in comparatie cu anii 1990, munca sa a atins linia dintre viabilitatea comerciala si performanta de tip cameleon din partea sa. in timp ce Depp a interpretat o multitudine de personaje, el s-a agatat de Piratii din Caraibe interpretandu-l pe Jack Sparrow in cinci filme. in acest caz, legatura sa cu capitanul a fost mai mult un privilegiu decat un rol, deoarece a reusit sa „localizeze si sa aduca frumusetea lui” pe marele ecran. Chiar daca rolul sau in Piratii din Caraibe 6 a fost pus sub semnul intrebarii, in ciuda faptului ca unul dintre co-staruri a sustinut revenirea sa daca este fezabil.

Asadar, chiar si Johnny Depp are anumite personaje cu care ramane pentru o perioada de timp. Dar, la fel ca multe vedete, are detractorii sai in ceea ce priveste abilitatile sale actoricesti. Succesiunea‘s Brian Cox nu a fost un fan, el numindu-l pe Depp „supraevaluat si exagerat” la Hollywood. in cartea sa de memorii, Cox a opinat ca Minamata star a „facut mai putin” de cand a jucat in clasicul cult Edward Maini de foarfeca. El a sfarsit prin a-si retrage comentariile, pastrandu-si in acelasi timp onestitatea cu privire la talentul lui Depp. Se pare ca Cox s-ar putea sa fi fost in minoritate, deoarece Depp si-a asigurat primul sau rol de la Minamata interpretandu-l pe regele Ludovic al XIV-lea intr-un viitor film.

Daca doriti sa vedeti ce urmeaza sa faca Johnny Depp in acest an, puteti consulta calendarul 2022 al lansarilor viitoare.

Similar Posts