De ce folosesc Sith-urile cristale sintetice pentru sabiile lor laser?

De ce folosesc Sith-urile cristale sintetice pentru sabiile lor laser?

in toata istoria cinematografiei, putine imagini sunt la fel de iconice ca o sabie laser care se aprinde inainte de o lupta intre bine si rau. Un simbol distinctiv al Star Wars, sabiile ofera o emotie de netagaduit atunci cand se aprind in intunericul unui cinematograf. Dar acest lucru este rapid inlocuit de un fior distinct daca lama este rosie. Fie ca este vorba de Darth Vader urcand la bordul unei nave rebele sau de Contele Dooku in pesterile de pe Geonosis, o sabie rosie apartine in mod inconfundabil unui membru al Ordinului Sith.

Spre deosebire de Jedi, care manuiesc lame de diferite culori, acei sensibili la Forta care au cazut in Latura intunecata manuiesc doar sabii rosii.

Sith nu prea au de ales atunci cand vine vorba de accesorizarea sabiilor laser. Cei care se afla in sclavia Lateralei intunecate nu se pot conecta la Forta in acelasi mod ca si Jedi. Acest lucru este clar in multe dintre gandurile si actiunile lor.

Manifestarea fizica a atacurilor ofensive, cum ar fi fulgerele Fortei, care sunt intotdeauna menite sa provoace durere, si incapacitatea lor de a transcende moartea ca fantoma a Fortei sunt doar doua exemple ale relatiei Sith-ului cu Forta. in Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, il vedem pe imparatul Palpatine inviat, Darth Sidious, ilustrand abordarea Sith fata de ambele aspecte. Cand a intinerit, Sith-ul dezlantuie o furtuna de fulgere ale Fortei dincolo de atmosfera planetei, incapacitand o vasta flota de nave. Cu toate acestea, el se ascunde pe planeta Sith Exegol din cauza procesului complicat si defectuos de clonare pe care adeptii sai sperau ca ii va aduce nemurirea.

La fel cum nu cred, sau probabil nu pot intelege, capacitatea anumitor Jedi de a deveni una cu Forta si de a obtine nemurirea ca fantoma a Fortei, nu se pot acorda cu sabiile laser. Sith sunt motivati de fizic, asa ca nu este de mirare ca nu au aceeasi relatie cu Forta ca adversarii lor.

Sangerarea unei sabii laser

in Razboiul Stelelor sabiile laser sunt alimentate de cristale Kyber. Aceste cristale rare, sensibile la Forta, sunt imprastiate pe diverse planete si sunt incolore pana cand adopta un Jedi.

Am vazut sclipiri de sabii laser albe, purpurii, galbene, portocalii si multe alte sabii laser de-a lungul Razboiul Stelelor din istoria Star Wars. Cele mai comune sunt sabiile verzi manuite de Jedi intelepti precum Yoda si sabiile albastre purtate uneori de Anakin si Luke Skywalker.

Dar sabiile laser rosii sunt diferite. Aceasta culoare inflacarata rezulta din modul nefiresc in care Sith isi genereaza sabiile laser. Neavand o sinergie cu cristalele Kyber, Sith sunt nevoiti sa fure sau sa falsifice. in diferite parti ale Star Wars Legends universul extins, Sith au fost cunoscuti pentru a fura Kybers sau pentru a-si sintetiza propriile cristale. Fara nicio rezonanta care sa poata imputernici cristalele sensibile la forta, Sith in schimb impregneaza cristalele autentice sau inlocuitoare cu soarta, ura si furia inerente Lateralei intunecate. Felul in care puterea lor intunecata umple si domina cristalul a castigat numele de sangerare.

Se crede ca fiecare Sith vazut in filme a intreprins acest proces atunci cand si-a creat sabia laser caracteristica. De la manerul elegant si curbat al sabiei lui Darth Sidious, la lama dubla a lui Darth Maul si arma aspra a lui Kylo Ren. Sith poate ca sunt limitati cand vine vorba de arme colorate cu imaginatie, dar stiu cum sa le manuiasca cu un stil mortal.

Similar Posts