De ce este purpurie sabia de laser a lui Mace Windu?

De ce este purpurie sabia de laser a lui Mace Windu?

Cand te gandesti la o sabie laser, arma preferata a Jedi si Sith, ce culoare de lama vezi? in zilele noastre, Star Wars fanii pot alege dintre diferite nuante. Pe masura ce tot mai multi manuitori ai fortei au intrat in franciza, a fost dezvaluit un spectru vibrant de sabii.

Fanii nu au avut intotdeauna aceasta alegere. Timp de multi ani, ei puteau desena doar o gama limitata de sabii laser, in esenta rosul lui Darth Vader si albastrul lui Luke Skywalker, opuse ideologic, asa cum se vede in primele doua filme ale saga. Site-ul Star Wars prequel-urile au canonizat gama de lame pe marele ecran, inclusiv atragatoarea sabie laser purpurie manuita de maestrul Jedi Mace Windu.

De atunci, au fost introduse multe lame colorate, iar semnificatiile din spatele lor au inspirat dezbateri. Ele sunt mai mult decat o prescurtare vizuala a loialitatii proprietarului lor fata de Forta in Razboiul Stelelor din Star Wars.

Sabiile laser isi obtin nuanta de la cristalele Kyber, minerale naturale, dar rare, care se armonizeaza cu forta si care se gasesc pe diferite planete dintr-o galaxie foarte, foarte indepartata. Incolore atunci cand sunt descoperite, acestea capata nuanta lor atunci cand intra in contact cu o fiinta sensibila la Forta. Cu toate acestea, ele raspund doar la Jedi.

Rosul unei sabii laser Sith este iconic, dar nu are legatura cu lamele colorate ale Jedi. Crimsonul arzator este inconfundabil de malefic. Nu toate sabiile laser sunt rosii, dar fiecare sabie rosie apartine unui utilizator aliniat la partea intunecata. Incapabili sa creeze o legatura cu cristalele Kyber ca Jedi, Sith trebuie sa fure sau sa sintetizeze cristale, dandu-le putere cu emotiile lor negative. Este un proces care face ca lama sa se inroseasca si care si-a castigat un nume potrivit: sangerare.

Dupa cum te poti astepta, lucrurile sunt mult mai armonioase pe Partea Luminata.

Ales de lama

Sabiile laser albastre sunt cele mai raspandite printre Jedi. Aceasta este culoarea manuita de Obi-Wan Kenobi si Luke Skywalker dupa ce acesta din urma a mostenit lama tatalui sau, reflectand curajul si alinierea lor spirituala cu forta si cristalele Kyber.

Sabia laser verde ar putea fi a doua cea mai comuna in ordinul Jedi. Nu este o greseala ca sunt vazute in mod obisnuit in mainile unor Jedi mai in varsta si mai intelepti, precum Qui-Gon Jinn, Maestrul Yoda si chiar Luke Skywalker dupa ce a fost antrenat ca Jedi.

Sabiile laser galbene cu doua lame sunt manuite aproape exclusiv de garzile Templului Jedi, nobila forta de securitate cunoscuta din Razboaiele clonelor. Jocul video din 2019 Star Wars Jedi: Fallen Order a introdus o sabie laser portocalie. Pana in prezent, singurul motiv pentru aceasta lama distinctiva pare a fi un stimulent pentru precomenzi. Ahsoka Tano, preferata fanilor, a manuit doua sabii laser albe in Razboiul clonelor si The Mandaloriancare reflectau puritatea Fortei, precum si distanta ei fata de Jedi si Sith. Lamele albe au rezultat din purificarea sabrelor rosii pe care le-a luat de la un Inchizitor.

Dar cum ramane cu sabia laser purpurie, care este sinonima cu un singur Jedi?

Semnificatia unei sabii laser purpurii

Culoarea purpurie a sabiei laser facuta celebra de Mace Windu in filmul Star Wars nu a fost usor de explicat. Este asociat exclusiv cu puternicul, dar condamnatul Jedi, iar el ramane singurul personaj care a manuit aceasta sabie de aceasta culoare. Acest lucru este potrivit, avand in vedere ca originea sa se afla intr-o cerere personala. Sabia laser a lui Mace Windu este mov pentru ca actorul Samuel L. Jackson a cerut-o.

Distribuit ca Jedi senior, Jackson a cerut o sabie care sa straluceasca in culoarea sa preferata de la Razboiul Stelelor George Lucas. Ideea l-a interesat pe Lucas, care a transformat-o in realitate pentru debutul in actiune al lui Windu in Episodul II – Atacul clonelor.

Un fan al filmelor cu samurai, Jackson abia astepta sa isi demonstreze calitatile de cavaler Jedi. De asemenea, culoarea distinctiva a sabiei sale a facut ca actorul sa fie mai usor de remarcat intr-o avalansa de sabii laser predominant verzi si albastre in timpul bataliei culminante din filmul prequel de mijloc.

Site-ul Star Wars Expanded Universe, care se afla acum sub categoria necanonica Star Wars Legends a explorat semnificatia acestei lame rare. O teorie curenta a fost ca fuziunea dintre rosu si albastru sugereaza un Jedi nesigur din punct de vedere moral, dar acest lucru nu a fost confirmat in versiunea oficiala a Star Wars canon oficial al Star Wars.

Asta inseamna ca orice explicatie pentru lama purpurie care l-a invins pe Jango Fett si care aproape ca l-a oprit pe Darth Sidious din drumul sau ramane necunoscuta. A disparut, posibil pierduta pentru totdeauna, la fel ca sabia laser a lui Windu dupa evenimentele din Episodul III – Razbunarea lui Sith.

Similar Posts