De ce a rupt Harry bagheta de soc in "Talismanele mortii"?

De ce a rupt Harry bagheta de soc in „Talismanele mortii”?

in colosalul Harry Potter univers, Bagheta de soc este cea mai sacra si mai puternica bagheta pe care o poate obtine un vrajitor. Fiind unul dintre cele trei obiecte care alcatuiesc Talismanele Mortii, aceasta a fost detinuta si utilizata de unii dintre cei mai capabili vrajitori din intreaga franciza. Creata de Moartea insasi, Bagheta Batranului exista de cand Antioch Peverell a pacalit Moartea si a cerut bagheta in dar.

in Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea 2, in timpul unei lupte cu Draco, Harry l-a dezarmat pe Draco de bagheta sa si, chiar daca nu era vorba de bagheta de soc adevarat, asta a insemnat ca Draco a fost dezarmat, ceea ce inseamna ca toate baghetele aflate in posesia sa au fost imediat transmise lui Harry. Mai mult, Draco nu-si daduse seama ca bagheta de soc se afla in posesia lui. Cu puterile Baghetei de Batran acordate lui Harry, tanarul vrajitor a folosit-o in avantajul sau in timpul confruntarii epice cu Voldemort la Hogwarts.

in timpul bataliei, cand Voldemort a incercat sa execute blestemul Avada Kedavra asupra lui Harry, eforturile sale s-au intors impotriva lui si a sfarsit prin a folosi blestemul ucigas mortal asupra sa. Asta, si efortul lui Neville de a o ucide pe Nagini a ajutat cu siguranta. La sfarsitul ultimului film, Harry foloseste Bagheta de Batran pentru a-si repara bagheta personala si, in cele din urma, rupe Bagheta de Batran in doua inainte de a o arunca de pe un pod. Acest act definitoriu este insa diferit de ceea ce se intampla in cartea finala, deoarece in Talismanele Mortii Harry returneaza Bagheta de Soc la mormantul lui Dumbledore.

Asadar, de ce a rupt Harry Bagheta de Soc?

Cand Harry si-a dat seama ca este proprietarul definitiv al Baghetei de Socru, si-a dat seama si ca se afla in posesia celorlalte doua obiecte care alcatuiesc Talismanele Mortii: Piatra invierii si Mantia Invizibilitatii. Acest lucru l-a transformat pe Harry in Stapanul Mortii. tinand cont de acest lucru, Harry si-a dat seama ca Bagheta de Batran a produs o anumita lacomie si o dorinta de putere suprema si a realizat ca trebuie sa fie oprit.

Harry si-a dat seama, de asemenea, ca oricine ar fi posedat bagheta ca proprietar de drept ar fi avut o abundenta de putere. in loc sa permita ca pericolul si lacomia care inconjurau bagheta sacra sa continue, Harry a simtit ca distrugerea efectiva a acesteia ar aduce pacea in Lumea Vrajitorilor. in plus, el era singurul care putea distruge bagheta, de unde si motivul pentru care a decis sa faca acest lucru.

Similar Posts