David Morse isi aminteste de "nesanatatea" de a face prima sa adaptare dupa Stephen King si explica de ce The Green Mile a fost o experienta opusa

David Morse isi aminteste de „nesanatatea” de a face prima sa adaptare dupa Stephen King si explica de ce The Green Mile a fost o experienta opusa

in lumea adaptarilor lui Stephen King, David Morse este un veteran. in 1994 a jucat in miniseria de televiziune The Langoliers, iar ani mai tarziu a urmat acel rol cu roluri cheie in filmele The Green Mile si Hearts In Atlantis. Este un corp de munca de care poate fi mandru, deoarece face o treaba extraordinara in toate cele trei titluri – dar se pare ca nu toate au fost experiente grozave pentru actor, care a dezvaluit ca a existat „un pic de nesanatate” pe platou in timpul realizarii primului sau proiect King.

Saptamana trecuta, am avut ocazia extraordinara de a-i lua un interviu lui David Morse si de a cerceta toata activitatea sa legata de Stephen King, actorul promovand in prezent lansarea in 4K a filmului The Green Mile, iar in timp ce reflecta asupra The Langoliers el si-a exprimat cateva opinii negative despre productia miniseriei. L-am intrebat pe Morse cum a reflectat asupra proiectului, care isi sarbatoreste anul acesta cea de-a 28-a aniversare, si l-am intrebat daca exista o legatura intre aceasta experienta si drama despre inchisoare nominalizata la Oscar – avand in vedere ca ambele sunt povesti intime care se desfasoara in principal intr-o singura locatie.

El a recunoscut legatura, dar a explicat ca realizarea lui The Langoliers si The Green Mile au fost diferite in rest. A spus Morse,

Da – doua experiente foarte diferite, totusi, trebuie sa recunosc. Acea experienta de acolo, din Maine… acea poveste ar trebui sa fie, este complet tacuta, suntem cu opt secunde in urma timpului, cumva am ajuns [in] asta si vin Langolierii. Nu stim ce sunt, dar vin si oamenii ii pot auzi. si mi-e teama ca a existat un pic de nesanatate pe acel platou. Nu a fost… Nu a fost o experienta grozava, desi sunt intotdeauna fericita sa joc si sunt intotdeauna fericita sa fiu cu alti actori, dar nu a fost o experienta grozava.

Regia este semnata de Tom Holland, The Langoliers a fost filmat aproape in intregime in micul aeroport international Bangor, filmandu-se scene in interiorul terminalului si un avion segmentat, montat pe un cardan hidraulic. Dupa cum a fost rezumat de David Morse, povestea urmareste un mic grup de pasageri ai unui avion care zboara printr-o ruptura cuantica si se trezesc blocati in timp, asteptand ca niste monstri numiti The Langoliers sa devoreze trecutul. Morse interpreteaza rolul unui pilot pe nume Brian Engle, care se intoarce in est dupa ce afla despre moartea fostei sale sotii, iar din distributie mai fac parte Dean Stockwell, Patricia Wittig, Mark Lindsay Chapman si Bronson Pinchot.

David Morse a fost vag in legatura cu atmosfera negativa descrisa pe platoul de filmare al filmului The Langoliers, si a ales in schimb sa accentueze aspectele pozitive – si anume timpul petrecut alaturi de regizorul Frank Darabont si de uimitoarea distributie a filmului The Green Mile. Filmul din 1999 a fost filmat in principal intr-o scena sonora unde a fost construit culoarul mortii titular, iar Morse a recunoscut ca nu a fost cea mai relaxanta experienta de filmare, dar isi aminteste de acea perioada ca fiind alaturi de un grup de oameni „in varful jocului lor”. El a continuat,

La The Green Mile a fost exact invers, chiar daca a existat o tensiune pe platou – pentru ca stiam ca era in intarziere si ca va fi un proces lung – a existat o legatura reala intre noi toti, iar acest lucru ajuta pentru ca toata lumea este atat de fantastica. Sunt niste fiinte umane minunate. Sunt actori cu adevarat fantastici. Toata lumea este in varful jocului lor, iar noi suntem in aceasta poveste complet frumoasa. Asa ca a fost asa cum am spus: doua lucruri diferite.

The Green Mile este cu siguranta un film cu mult mai prestigios decat The Langoliersfiindca este continuarea lui Frank Darabont la indragitul The Shawshank Redemption si avand in rolurile principale pe Tom Hanks, James Cromwell, Michael Jeter, Sam Rockwell, Barry Pepper, Patricia Clarkson, Bonnie Hunt si Michael Clarke Duncan. Este un film care contine o putere spectaculoasa atat in frumusetea, cat si in intunericul sau – explorand predispozitia umana de a stinge cele mai stralucitoare lumini dintre noi si cele mai bune exemple ale naturii noastre – si, la peste doua decenii de la lansare, ramane unul dintre cele mai mari filme de Stephen King realizate vreodata.

Acum, publicul de pretutindeni are ocazia de a viziona genialul film din 1999 la cea mai buna calitate posibila in afara marelui ecran, deoarece noua editie 4K a filmului The Green Mile este disponibila in magazinele de pretutindeni (cu un SteelBook exclusiv la vanzare la BestBuy). Daca va este pofta de mai multa istorie cinematografica legata de Stephen King, consultati rubrica mea Adapting Stephen King si descoperiti toate proiectele in lucru bazate pe cartile autorului cu ghidul nostru Upcoming Stephen King Movies And TV.

Similar Posts