David Fincher reactioneaza la finalul filmului "Fight Club" care a fost schimbat in China

David Fincher reactioneaza la finalul filmului „Fight Club” care a fost schimbat in China

Fanii filmului de succes Fight Club nu au fost prea incantati de faptul ca finalul versiunii filmului difuzate in China a fost diferit, chiar daca temporar, de cel original.

Versiunea chineza, care a fost acum amendata cu finalul original, a schimbat finalul original haotic si exploziv in favoarea unui cartonas cu text, pe care scria „Prin intermediul indiciului oferit de Tyler, politia si-a dat seama rapid de intregul plan si i-a arestat pe toti infractorii, reusind sa impiedice cu succes explozia bombei. Dupa proces, Tyler a fost trimis la [un] azil de nebuni, primind tratament psihologic. A fost externat din spital in 2012”.

Regizorul David Fincher si-a exprimat nedumerirea fata de aceste schimbari, intr-o conversatie cu Empire:

Mi se pare amuzant faptul ca cei care au scris [finalul] Band-Aid in China trebuie sa fi citit cartea, pentru ca respecta destul de indeaproape, Iata ce stim. O companie a obtinut o licenta pentru filmul de la New Regency pentru a-l difuza in China, cu un [contract] de tip boilerplate: „Trebuie sa intelegeti ca se pot face taieturi in scopuri de cenzura”. Nimeni nu a spus: „Daca nu ne place finalul, il putem schimba?”. Asa ca acum exista o discutie despre ce inseamna „taieturi”.

Continuand sa se declare socat de aceste modificari, a adaugat:

Daca nu-ti place povestea, de ce ai licentia acest film? Nu are niciun sens pentru mine cand oamenii spun: ‘Cred ca ar fi bine pentru serviciul nostru daca am avea titlul tau pe el… vrem doar sa fie un film diferit’. Filmul asta nenorocit e vechi de 20 de ani. Nu e ca si cum ar fi avut reputatia de a fi foarte dragut.

Fight Club, unul dintre cele mai populare filme ale anilor ’90, este considerat de multi ca fiind un clasic, asa ca nu este de mirare ca Fincher este suparat ca filmul a fost modificat, mai ales ca este un film vechi, care nu avea nevoie sa fie licentiat de o alta companie media.

Similar Posts