Cum sa urmaresti filmele cu Freddy Krueger in ordine

Cum sa urmaresti filmele cu Freddy Krueger in ordine

Freddy Krueger este unul dintre cele mai emblematice personaje din filmele de groaza din toate timpurile. si-a facut debutul in filmul din 1984 Cosmar pe strada Elm, acest personaj a inceput sa bantuie visele si sa domine marele ecran pentru anii urmatori. Ceea ce l-a facut pe Krueger atat de terifiant este faptul ca avea puterea de a-si ucide victimele in realitate, punandu-le capat vietii in timpul viselor lor.

De la debutul sau, au fost lansate 10 filme diferite care se mandresc cu Feddy, asa ca de ce sa nu te asezi, sa stingi luminile si sa te uiti la cateva filme clasice de groaza?

inainte de a incepe, veti dori sa stiti in ce ordine ar trebui sa faceti acest lucru. Din fericire, in cazul lui Freddy Krueger, lucrurile sunt destul de simple, dar, pentru a va improspata memoria, iata ce trebuie sa stiti.

Cum sa urmaresti filmele cu Freddy Krueger in ordine

Urmarirea tuturor filmelor cu personajul iconic Freddy Krueger este extrem de usoara, deoarece ordinea cronologica este identica cu ordinea lansarii lor. Iata care este cel mai bun mod in care poti sa te infrupti din aceste bijuterii horror.

Cosmar pe strada Elm (1984)

in prima aparitie a lui Wes Craven pentru Freddy Krueger, o tanara si prietenii ei devin primele tinte ale ucigasului care avea sa domine ecranele cinematografelor si cosmarurile din viata reala timp de zeci de ani.

Acest film ofera spectatorilor introducerea perfecta a personajului si este plin de momente terifiante care definesc franciza. Daca va uitati pentru prima data la film, poate doriti sa ramaneti la remake-ul modern, dar daca doriti adevaratul Nightmare on Elm Street nu poti trece cu vederea originalul.

Cosmarul de pe Elm Street 2: Razbunarea lui Freddy (1985)

Cosmarul continua in Razbunarea lui Freddy, o continuare directa a filmului original. Dupa cum era de asteptat, acest film are loc tot pe Elm Street. Pe masura ce o noua familie se muta in cartier, cosmarurile incep din nou, Krueger folosindu-si prada pentru a-si continua seria de crime.

Un cosmar pe strada Elm 3: Razboinicii viselor (1987)

Pe masura ce avansati in vizionarea filmului Cosmar pe strada Elm franciza, fiecare film continua sa extinda povestea si mitul si mai mult. Lucrurile iau cea mai mare turnura de pana acum in Razboinicii viselor, in care fostele victime ale lui Krueger invata sa-si gestioneze visele si sa duca lupta impotriva criminalului insusi.

A Nightmare on Elm Street 4: Stapanul viselor (A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master) (1988)

Batalia viselor continua si mai departe, cand Krueger ia din nou atitudine impotriva lui Kristen si a prietenilor ei. in cel de-al patrulea episod al seriei, ne petrecem din nou cea mai mare parte a timpului luptand in lumea viselor, in loc ca Krueger sa-si continue cruciada criminala, asa cum a facut-o in trecut.

Un cosmar pe strada Elm 5: Copilul din vis (1989)

in timp ce Krueger pare sa fi disparut, Alice si Dan duc o viata oarecum normala, in timp ce ea se pregateste sa aiba un copil. Lucrurile nu sunt atat de simple, insa, deoarece Krueger pare sa se intoarca in visele ei prin intermediul copilului ei nenascut. Lucrurile o iau razna in acest al cincilea film, dar atat criticii, cat si fanii au considerat ca aceasta a fost cea mai slaba iesire din cadrul seriei.

Freddy’s Dead: Cosmarul final (1991)

Cosmarul final dupa cum sugereaza si numele, a fost gandit sa fie concluzia povestii principale a lui Wes Craven care a inceput cu A Nightmare on Elm Street back in 1984. Desi acest lucru nu avea sa se intample in cele din urma, filmul incheie totusi unele lucruri din franciza si include o tona din obisnuitele ispravi criminale ale lui Krueger.

Noul cosmar al lui Wes Craven (1994)

Cel de-al saptelea film din seria Cosmar pe strada Elm este Wes Craven’s New Nightmare. Desi s-ar putea sa nu existe in intregime in aceeasi poveste ca si filmele anterioare, a fost realizat de Craven si se mandreste cu o tona de reveniri.

in acest film, vedem o echipa care incepe sa filmeze un film bazat pe faimosul criminal din filmele anterioare. Curand, acestia incep sa observe intamplari ciudate, in timp ce Krueger prinde viata si le invadeaza visele.

Freddy vs. Jason (2003)

Cand vine vorba de horror-ul anilor ’80, exista cateva nume care ies in evidenta mai presus de restul. Doua dintre acestea sunt Freddy Krueger si Jason Vorhees. in acest film, Freddy vs. Jason, acesti doi criminali notorii se afla fata in fata angajandu-se in lupta.

Initial, Freddy s-a gandit sa il aduca inapoi pe Jason pentru a-l ajuta in obiectivele sale criminale, dar lucrurile nu merg atat de bine in acest film plin de actiune.

Un cosmar pe strada Elm (2010)

La aproape trei decenii de la filmul original, Cosmar pe strada Elm are parte de un remake, aducand povestea lui Freddy Krueger unei noi generatii de fani. Acest film este complet deconectat de la filmele originale, dar are o multime de reveniri pentru cei care le-au vizionat inainte.

Daca sunteti nou in franciza, acesta ar putea fi punctul de plecare perfect inainte de a va intoarce la originile sale.

Cum sa urmariti universul extins Freddy si Jason

Daca vrei cu adevarat sa faci un binge horror, de ce sa nu urmaresti intreaga serie de filme din cadrul universului comun Freddy Krueger, Jason Vorhees? Iata care este cea mai buna modalitate de a face acest lucru, daca alegi sa faci asta.

 • Vineri 13 (1980)
 • Vineri 13, partea a doua (1981)
 • Vineri 13, partea a treia (1982)
 • Vineri 13: Ultimul capitol (1984)
 • Cosmar pe strada Elm (1984)
 • Friday the 13th: Un nou inceput (1985)
 • A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge (A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge) (1985)
 • Vineri 13, partea a VI-a: Jason traieste (1986)
 • Un cosmar pe strada Elm 3: Razboinicii viselor (A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors) (1987)
 • Vineri 13, partea a VII-a: Sange nou (1988)
 • A Nightmare on Elm Street 4: Stapanul viselor (1988)
 • Vineri 13, partea a VIII-a: Jason ia Manhattanul (1989)
 • Un cosmar pe strada Elm 5: Copilul din vis (1989)
 • Freddy’s Dead: Cosmarul final (1991)
 • Jason Goes to Hell: Ultima vineri (1993)
 • Freddy vs. Jason (2003)
 • Jason X (2002)

Pentru aceasta vizionare, unele filme au fost eliminate deoarece nu se incadreaza in universul general comun al acestor personaje iconice.

Similar Posts