Cum a murit Superman in Justice League?

Cum a murit Superman in Justice League?

Versiunea lui Zack Snyder a fost creata de Zack Snyder. Justice League a restabilit multe aspecte unice ale filmelor care fusesera aruncate fara ceremonii sau cel putin modificate drastic de Joss Whedon in 2017. Poate cel mai izbitor moment este scena de deschidere, in care tipatul unui Superman muribund (Henry Cavill) reverbereaza prin toate colturile planetei. Dar scena izbitoare ridica o intrebare: cum a putut Superman, care a supravietuit unei bombe nucleare, sa fie ucis de Doomsday? Cum poate avea sens?

Reprezentarea logica si izolata fonic a lui Zack Snyder in „Moartea lui Superman”

in benzile desenate, exista un intreg eveniment de poveste crossover numit „The Death of Superman”, care se intinde pe mai multe Superman numere de benzi desenate Superman. Superman Nu. 75, in care supereroul kryptonian moare de mana lui Doomsday, a devenit unul dintre cele mai bine vandute numere de benzi desenate din toate timpurile, vanzandu-se in milioane de exemplare la lansare.

in cartea de benzi desenate, Doomsday o ia razna, facand ravagii in orasele din America, inainte de a se indrepta spre Metropolis. Calea sa de distrugere atrage atentia lui Superman, care este uimit sa descopere ca adversarul sau este mult mai puternic decat el. Dar eroul nostru este totusi hotarat sa infrunte monstrul, deoarece ar putea ucide milioane de oameni daca nu este oprit la timp.

Doomsday a dobandit o ura obsesiva fata de Superman si poseda nu doar capacitatea de a simti un coleg kryptonian, ci si perceptia instantanee a tintei sale de anulare. Duo-ul superputere se ciocneste, apoi se bate la propriu pana la moarte. Da, pe Superman, care ar putea sa infrunte orice si sa iasa nevatamat, este lovit pana la moarte.

Din fericire, atunci cand Snyder s-a asezat sa descrie acest arc, a renuntat la aproape toata dramatismul din benzile desenate, urmarind in schimb sa ofere o adaptare mai succinta, mai semnificativa si mai ales mai exacta din punct de vedere logic a evenimentului epic, cu efecte tangibile.

Cum si de ce a murit Superman in filme?

Dupa cum fanii DCEU stiu deja, aproape intreaga poveste a Batman vs. Superman: Zorii dreptatii este dedicata animozitatii crescande a personajelor sale titulare unul fata de celalalt. Din cauza bataliei destul de publice si extrem de distructive dintre Superman si generalul Zod (Michael Shannon), primul nu mai beneficiaza de sprijinul unanim al publicului, deoarece unii -inclusiv Bruce Wayne, alias Batman (Ben Affleck) – incep sa-l perceapa ca pe cineva cu potentialul de a-si folosi puterile nelimitate pentru a comite raul.

De-a lungul filmului, in timp ce Lex Luthor (Jesse Eisenberg) provoaca haos pentru a-i pune pe Superman si Batman unul impotriva celuilalt, acesta din urma este ocupat sa puna mana pe Kryptonita ascunsa la LexCorp. El creeaza bombe cu gaz, precum si o sulita facuta din mineralul toxic pentru a-l slabi pe Omul de Otel.

Spre finalul filmului, cei doi justitiari cu pelerina se afla fata in fata si, dupa cateva lovituri solide, Superman, de obicei super agil, ramane gafaind pe podea, epuizat de gadgeturile cu Kryptonita folosite de Batman, care apoi il bate crunt pe eroul cazut. Din fericire, chiar inainte de a se decide sa-l ucida cu sulita de kryptonita, Superman pronunta numele Marthei, facandu-l pe Batman sa ezite suficient de mult timp pentru a-i da timp lui Lois (Amy Adams) sa ajunga si sa lamureasca situatia. in timp ce amandoi se imbarca pentru a-l opri pe Lex si pe monstrul Doomsday, creat genetic, este evident ca Superman nu si-a revenit complet dupa Kryptonita pe care a inhalat-o direct. Este slabit fizic, iar puterile sale nu functioneaza la 100%.

Desi Superman este din nou batut crunt in timpul luptei cu Doomsday, el reuseste nu numai sa il impinga pe monstru in spatiu, ci si sa suporte impactul unei rachete lansate de guvern, un ultim efort pentru a se asigura ca Doomsday este ucis. Dar, dupa cum stim, bestia supravietuieste вЏ¤ si, cum se hraneste cu energie, nu face decat sa devina mai puternica dupa explozie.

intre timp, corpul ranit al lui Superman este vindecat de Soare, sau aproape. Se presupune ca, avand in vedere ca planeta se confrunta cu pericolul anihilarii, supereroul nu ar pierde timpul asteptand sa fie complet vindecat. Probabil ca se inalta inapoi in secunda in care se simte suficient de puternic pentru a-l infrunta pe Doomsday. Astfel, cu fortele abia recuperate, Superman foloseste sulita de kryptonita pentru a-l impunge pe Doomsday, care riposteaza prinzandu-l in mana si infingand tepusa in inima lui Superman.

stim deja cum il slabeste Kryptonita pe Superman; aproape ca se ineaca in timp ce recupereaza sulita din apa intr-o scena anterioara, deoarece Kryptonita nu numai ca il lipseste de superputeri, dar ii provoaca si suficienta durere pentru a-i suprima functiile normale. Ca urmare, Superman isi pierde pentru scurt timp cunostinta.

in timp ce il ucide pe Doomsday, Superman foloseste sulita mentionata mai sus, tinand-o aproape de el in timp ce zboara spre el pentru a-i da lovitura mortala. impreuna cu bataile anterioare, intrarea in contact direct cu gazul de kryptonita si apoi lovirea cu o racheta, expunerea lui Superman la sulita il slabeste suficient de mult incat contraatacul lui Doomsday ii provoaca o rana fatala, iar Superman, aparent indestructibil, moare.

Liga Dreptatii a lui Zack Snyder se deschide pe aceasta scena tragica, in timp ce mega-eco-ul tipetelor de moarte ale lui Superman trezeste cele trei Cutii Mama – din Themyscira, Atlantis si, respectiv, din apartamentul lui Cyborg – din starea de latenta si separare care dureaza de zeci de ani. Acest „moment Excalibur”, numit astfel de Zack Snyder, permite Motoarelor de schimbare sa ii semnaleze lui Darkseid ca puternicul protector al Pamantului este mort. Darkseid poate acum sa invadeze planeta in siguranta, fara nicio interventie suficient de puternica pentru a-l opri, si sa se asigure ca „aceasta lume va cadea ca toate celelalte”.

Cu arcul sau unic „Moartea lui Superman”, Snyder nu doar a dat viata unuia dintre cele mai populare evenimente din istoria DC Comics, ci l-a facut si mai bun, oferind un motiv logic pentru moartea lui Superman. Mai presus de toate, el a dat momentului epic un sens semnificativ.

in timp ce Lex doar il numeste in mod batjocoritor pe Superman un zeu, descrierea momentelor sale de moarte ii confera cu adevarat un statut de zeu. in ciuda prezentei altor eroi, Cutiile Mama considera ca doar Superman este superputerea suprema. Dupa cum se dovedeste in filmul lui Snyder Justice League, in timp ce ispravile combinate ale Wonder Woman (Gal Gadot), Flash (Ezra Miller), Cyborg (Ray Fisher) si Batman nu reusesc impotriva lui Steppenwolf (CiarГЎn Hinds), doar prin sosirea Omului de Otel reusesc sa inlature pericolul care ameninta Pamantul.

Similar Posts