Cum a murit Fred Weasley in "Harry Potter?

Cum a murit Fred Weasley in „Harry Potter?

Screengrab via Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Moartea nu duce lipsa de moarte in Harry Potter seria Harry Potter. De la profesorul Quirrell in Piatra Vrajitoarelor si pana la Lordul Voldemort in Talismanele mortii, aceasta poveste pentru copii a tarat posibilitatea mortii ca pe o patura cu greutate. Batalia de la Hogwarts a fost, intr-un fel, punctul culminant al acestei morti, deoarece a facut loc infrangerii celui care nu trebuie sa fie numit. Acestea fiind spuse, nu a venit fara costuri. in timp ce vrajile treceau unele pe langa altele si razboiul izbucnea peste tot pe terenul scolii, ii vedeam pe Mancatorii de Moarte aruncand blesteme ucigase asupra unor copii nevinovati, asupra personajelor noastre preferate, iar noi ne tineam respiratia si ne rugam ca favoritii nostri sa scape cu viata.

J.K. Rowling nu a crutat niciun pumn in crearea acestei batalii, avertizandu-i pe fani ca, pentru a transmite gravitatea situatiei, va trebui sa existe un carnagiu. Este o decizie, desi trista, pe care o putem respecta. Spre deosebire de finalul unei alte francize cinematografice populare despre vampiri care stralucesc in lumina soarelui, cel al Harry Potter autoarea si-a invartit toporul de un miliard de dolari si, desi apreciem decizia creativa, este nasol ca s-a intalnit cu gatul unuia dintre gemenii nostri favoriti Weasley, Fred.

Cum a murit Fred Weasley in film?

Moartea lui Fred nu a fost modificata drastic in adaptarea cinematografica a Bataliei de la Hogwarts, dar a fost vizibil mai putin timp pe ecran decat in canonul pe care s-a bazat. in Talismanele mortii Partea 2, in timp ce razboiul se abatea asupra tuturor, am vazut franturi de carnagii care se petreceau in jurul scolii, cum ar fi clipul tulburator in care Lavender Brown este sfasiata de Fenrir Greyback. Aici ne-am fi putut astepta sa-l vedem pe Fred, pentru a-i urmari ultimele clipe in timp real, dar momentul nu a venit niciodata. in schimb, dupa ce Voldemort i-a chemat pe Mancatorii Mortii si tacerea s-a asternut peste castel, cei care mai stateau in picioare s-au ridicat si au inceput procesul brutal de a descoperi cine a supravietuit si cine nu.

Asa am descoperit moartea lui Fred. Am intrat impreuna cu Harry, Ron si Hermione in Sala Mare si am vazut familia Weasley incolacita in jurul trupului schiop al lui Fred Weasley, cu lacrimi proaspete in ochi. Nu am vazut niciodata cum s-a intamplat, am vazut doar urmarile. Acest lucru a fost, pentru unii fani, la fel de crud ca si moartea in sine, deoarece multi au crezut din toata inima ca ar fi trebuit sa fim alaturi de Fred in ultimul sau moment, pana la finalul amar.

Cum a murit Fred Weasley in carti?

in carte, Fred si George au pazit pasajele secrete de la Hogwart, in timp ce Mancatorii de Moarte isi croiau drum prin bariera magica si intrau in incinta scolii. Fratele lor Percy, care si-a petrecut cele trei carti anterioare inarmand familia, le-a venit in ajutor, iar reuniunea a conferit scenei o greutate emotionala care a facut ca momentul urmator sa fie cu atat mai socant. Fred s-a intors sa ii spuna ceva lui George si, in timp ce o facea, o explozie i-a taiat calea, iar toti (Fred, George, Percy, Harry, Ron si Hermione) au zburat prin aer in directii diferite.

ingropat sub daramaturi si moloz, Harry s-a zbatut sa se ridice in picioare si a auzit „un strigat ingrozitor care il tragea pe dinauntru”. Percy era la pamant, scuturand trupul fara viata al lui Fred. Daramaturile care cazusera peste ei l-au ucis pe Fred pe loc. in aceasta scena, Rowling alege cuvinte obsedante pentru ca descrie ochii lui Fred ca fiind „holbati fara sa vada”. Ne-am stapanit propriile lacrimi in timp ce Harry a ajutat la mutarea trupului lui Fred in Sala Mare, unde familia Weasley a descoperit ca unul dintre baietii lor a fost ucis.

A fost oare prevestita moartea lui Fred?

in Talismanele Mortii Partea 1, avem parte de cea mai buna batalie cu zboruri din serie, cand Ordinul Pheonixului pune la cale un plan pentru a-l duce pe Harry in siguranta la Vizuina. Batalia, oricat de placuta a fost de urmarit, nu a fost lipsita de fatalitati. Mad-Eye Moody a fost ucis in mod devastator de Voldemort, iar urechea lui George a fost decapitata din mainile lui Snape.

Decapitarea lui George (despre care aflam mai tarziu ca a fost facuta de catre Snape pentru a-l proteja de blestemul ucigas al unui alt Devorator al Mortii) a fost o prevestire in cea mai buna forma. Vazandu-l pe unul dintre gemenii Weasley insangerat si decapitat ne-a pregatit pentru ideea de moarte. stiam cu totii ca cineva va muri in batalia de la Hogwarts, dar moartea lui Fred a fost atat de dura pentru ca, mai devreme in poveste, am rasuflat usurati cand George a scapat cu viata. Cu toate acestea, dupa atatia ani, ne intristeaza gandul ca George a continuat fara fratele sau, linistit doar de faptul ca a sfarsit prin a-si numi fiul dupa cel mai bun prieten si geaman de odinioara, asigurandu-se ca Fred este mereu alaturi de el.

Similar Posts